Ispovest čoveka koji je pustio dron na meču Srbija – Albanija: Napravio sam samo jednu grešku! – VIDEO

Ispovest

U svetlu odluke Suda u Lozani povodom incidenata na utakmici između Srbije i Albanije i dodela trijumfa albanskoj selekciji ponovo je u žižu javnosti dospela priča o dronu koji se pojavio iznad stadiona Partizana noseći zastavu Velike Albanije.

Ponovo je to pokrenulo pitanje krivice ko je izazvao incident, kao i ko je uopšte poslao dron. Ovih dana su albanski mediji uradili intervju sa čovekom po imenu Ismail Morina koji je još tada preuzeo odgovornost za puštanje drona iznad stadiona u Humskoj ulici, a to potkrepio fotografijama sa zastavom na Fejsbuku.

On je u intervjuu koji je dao za jednu albansku televiziju ispričao da je u to vreme živeo u Italiji, ali da je kasnije prešao u Albaniju u ilegalu, kao i da je nekoliko meseci ranije boravio u Beogradu kako bi “pripremio teren” za puštanje drona.

Printskrin: Youtube / Podignem Nepodignuto

– Igrao sam mali fudbal sa prijateljima posle žrebanja kvalifikacionih grupa i tada se kod nas rodila ideja da se puti dron tokom utakmice. Imali smo dilemu oko zastave i razmišljali smo da napišemo nešto na italijanskom, a onda smo ipak odlučili da to bude reč “Autohtoni” na engleskom, jer nam delovala elegantnije – započeo je svoju ispovest Morina i dodao:

– Mislio sam da će meč da se igra na stadionu Crvene zvezde i zato sam 26. jula išao u Beograd kako bih osmotrio lokaciju i snimio stadion, usput sam otišao i do stadiona Partizan, ali sam tek kasnije saznao da će se tu igrati utakmica. Kasnije sam preko “Gugl Mapa” još jednom proverio lokaciju i pronašao nekolio mesta udaljenih 50-70 metara od stadiona odakle sam mogao da pustim drona.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug – Dragan Stanković

 

Morina je bio autor ideje o dronu, ali i njen realizator, a otkrio je da je na dan meča proveo punih 17 sati sakriven na lokaciji sa koje je planirao da pusti dron, kao i da se brinuo kako će pobeći iz Srbije. On je planirao da dron pusti u trenutku intoniranja himni, ali su ga u tome omeli prolaznici, pa je onda odlučio da to bude kasnije.

– Ideja je bila da ga pustim dok ide himna, ali baš u tom trenutku je neko prolazio pored mesta gde sam bio skriven, pa sam se uplašio da me ne otkriju. Pred kraj poluvremena sam odlučio da ga pustim. Mislio sam da su albanski igrači u crvenim dresovima i zato sam ga spustio nisko u njihovoj blizini, ali sam pogrešio.

Foto: Marko Todorovic

Foto: Marko Todorović

 

– Odmah posle toga sam seo u auto u kome je bio moj pomagač iz Skoplja i krenuli smo autoputem. Brinuli smo se da će nas uhvatiti policija na granici, ali je sve prošlo bez problema na svu sreću – ispričao je Morina koji nema nikvakvih problema i slobodno daje intervjue, iako se pričalo i pisalo da će ubrzo biti uhapšen u Italiji i izručen Srbiji, što se očigledno nije dogodilo.

Na video snimku ispod možete pogledati čitav intervju sa njim.

(Telegraf.rs)

Share this post: