Italijanski novinar tvrdi: Jadransko more je puno bombi i raketa koje su „pokretni arsenal smrti“!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

NATO avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje je uznemirilo javnost.

To za posledicu ima stvaranje velike koncentracije otrovnih hemikalija, a s obzirom da su bombe podložne menama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada kažu da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gde se vojni avioni u povratku sa vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorištene tokom misije.

Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako sa italijanske tako i sa hrvatske strane, prenosi Glas Istre.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno severnog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

„Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999. godine, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne menama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.“

„Duž italijanske obale zabeležen je masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji “Icram”, koja prati tu pojavu, navode da su na telima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane“, ispričao je Lanes kojem uskoro objavljuje knjigu u kojoj, kako kaže, otkriva zastrašujuće podatke o velikom broju slučajeva tumora kod novorođene dece.

(Nezavisne.com)

Share this post: