Lekovi za rak ubojitiji od same bolesti

Ilustracija

Lekovi za rak, koje farmaceutske kompanije predstavljaju kao jedinu naučno proverenu metodu u borbi protiv ove opake bolesti (pored hemoterapije), pogoršavaju zdravstveno stanje pacijenata i ubijaju ih mnogo brže, pokazuju rezultati istraživanja obajavljena u uglednom američkom časopisu Ćelije raka (Cancer Cell).

Do ovih saznanja se došlo na osnovu istraživanja sprovedenog u Medicinskom centru „Beth Israel Medical Center Deaconess“, koji se nalazi u Bostonu, u kojem su analizirani lekovi za rak. Ispostavilo se da su ovi lekovi, koji se prodaju po izuzetno visokim cenema, ne samo da su neefikasni u lečenju raka već su i opasni po zdravlje pacijenata.

Materija poznata kao anti-antiogeneza predstavlja glavni sastojak lekova koji se najviše primenjuju u lečenju raka. Istraživači su analizirali učinak lekova poput ‘Imataniba’ (lek koji se koristi u lečenju leukemije na tržištu poznat pod nazivom ‘Glivek’) i ‘Sunitiniba’ (lek koji se koristi u lečenju raka organa za varenje i poznat pod nazivom ‘Sutent’).

Rezultati su pokazali da ovi lekovi u početku mogu da utiču na smanjenja veličine tumora, ali nedugo nakon toga uzrokuju njihovu agresivnu metastazu. To znači da se kancerozni tumori pod delovanjem ovih lekova vraćaju osnaženi i razmnožavaju se mnogo brže nego ranije.

Kao posledica lečenja ovim lekovima, u organizmu pacijenata razvijaju se kancerozni tumori koji ih često ubijaju brže od uobičajenog toka bolesti. Kada su naučnici ubrizgali anti-angiogenezu u miševe, u 30% odsto slučajeva došlo je smanjenja veličine tumora tokom narednih 25 dana. Međutim, nakon ovog perioda, utrostručio se broj tumora koji su metastazirali u pluća.

Doktor Raghu Kallur, jedan od članova istraživačkog tima, je izjavio da, bez obzira koji bi od analiziranih lekova za rak primenili, on je uvek dovodio do rasta kanceroznih tkiva i do njihove metastaze.

(Vestinet.rs)

Share this post:

  • Pingback: JEDNOSTAVNI LEKOVI PROTIV RAKA – OBAVEZNO PROCITAJTE I PODELITE NEKA STO VISE LJUDI ZNA ZA OVO | Blog Vesne Mihajlović()

  • Pingback: PRIRODNI LEKOVI PROTIV RAKA: Kanabis, Soda bikarbona, Laneno ulje… | BELEŽNICA()

  • Pingback: Aktuelno-Vijesti dana iz Crne Gore, regiona i svijeta()

  • Pingback: Narodna medicina |()