Ovo su KATASTROFE koje pokazuju koliko je retrogradni Merkur ZAISTA opasan

planeta

Foto: Printskrin/Youtube/New Trailer Buzz, NASA

Ovo je vreme kada stručnjaci očekuju potpuni haos

U vreme retrogradnog Merkura možemo da očekujemo brojne probleme, a do ovog veoma važnog astrološkog događaja dolazi 3 puta godišnje i traje 3 nedelje.

Trenutni retrogradni Merkur počeo je 9. aprila i trajaće do 9. maja.

Ovo su neki skoriji primeri koji jasno pokazuju kako nikako ne treba potcenjivati ovu pojavu.

Sportski haos

Olimpijske igre u Londonu počele su 27. jula 2012. godine za vreme retrogradnog Merkura, a sve do početka ovog važnog sportskog događaja bilo je haotičnih dešavanja koja su dovela do bronih praznih sedišta na glavnom stadionu i prodaje lažnih karata.

Tokom ceremonije dodele medalja organizatori su podigli zastavu Južne Koreje umesto Istočne Koreje.

Dve godine kasnije, na Olimpijskim igrama u Sočiju, svega nekoliko sati nakon što je Merkur postao retrogradan, bilo je brojnih izveštaja da se atletičari žale na borilišta, smeštaj, toalete i curenje vode.

Politički haos

Merkur je bio retrogradan 7. novembra, tokom brojnih problema sa glasačkim listićima tokom političkih izbora u Americi i zbog toga finalni rezultati nisu bili poznati skoro mesec dana.

U klasičnom maniru problema sa komunikacijom koje Mwerkur donosi, oba predsednička kandidata proglašena su za pobednike od strane različtih medija u različitim državama SAD.

Slična stvar dogodila se i u Velikoj Britaniji 6. maja 2010. godine. Merkur je ponovo bio retrogradan i glasanje je bilo toliko napeto da je bilo potrebno 6 dodatnih dana da dođe do formiranja koalicione vlade između

Dejvida Kamerona (Konzervativna stranka) i Nika Klega (Liberalne demokrate). Kada je Merkur retrogradan, ništa ne možete da uzmete zdravo za gotovo.

Još jedan politički problem desio se 20. januara 2009. u Americi. Prilikom inauguracije predsednika Baraka Obame, određeni dokumenti nisu stigli do svih na vreme i on je morao da ponovi zakletvu narednog dana.

Ekstremno vreme

Postoje brojni primeri ekstremnog vremena kada je Merkur retrogradan. Putevi bivaju poplavljeni ili prekriveni snegom, aerodromi se zatvaraju i dolazi do brojnih prirodnih katastrofa.

Klasičan primer ovoga desio se u aprilu 2010. godine usled pepela koji je izbacivao vulkan na Islandu. Erupcije su počele 12. aprila, svega nekoliko dana nakon što je Merkur postao retrogradan.

(Telegraf.rs)

Share this post: