POL KREJG ROBERTS: PUTIN MORA DA ZAPRETI SILOM JER SAD SAMO POZNAJE NASILJE A EVROPA SAVESTI NEMA

rusija vojska-tenkovi

Ocenio da Rusija – koja operiše činjenicama i služi se diplomatijom – precenjuje izglede za diplomatske pregovore sa Zapadom. I podvukao: nemoguće je oslanjati se na diplomatiju i dobru volju u vreme kada se Zapad služi nasiljem. A računati na „savest Evrope” – znači računati na nešto čega nema. Poznati američki ekonomista i politikolog predsedniku Rusije poručio da u razgovorima sa liderima Nemačke i Francuske pripreti novim sankcijama koje će se ticati i energetskih resursa. I da im objasni da je za evropske zemlje mnogo bolje da vode nezavisnu spoljnu politiku jer vašingtonska demonizacija Rusije može izaći ispod kontrole i dovesti do rata koji bi bio razoran po Evropu.

Istraga povodom katastrofe malezijskog putničkog aviona iščezla je iz „vidnog polja” zapadnih medija, a to „namerno skrivanje fakata” znači samo jedno da su ti fakti suprotni zapadnoj propagandi – ocenio je američki ekonomista, politikolog i novinar Pol Krejg Roberts.

Po njegovoj proceni, to samo potvrđuje da zapadni mediji nastavljaju da podržavaju laž koja je poslužila uvođenju sankcija protiv Rusije i zaoštravanju odnosa sa Moskvom.

„SAD imaju nameru da zaoštre konflikt sa Rusijom, a ne da oslabe konflikt koji je izrežirao isključivo sam Vašington koji je zainteresovan za otvaranje i raspaljivanje kriza a ne za njihovo gašenje” – ocenio je Krejg Roberts.

Podsetivši da SAD sebe doživavaju kao izuzetnu zemlju, koju je istorija uzdigla iznad svih ostalih, on je upozorio: da u američkom okviru za delovanje nema mesta kompromisima.

Posebno je naglasio da Rusija – koja operiše činjenicama i služi se diplomatijom – precenjuje izglede za diplomatske pregovore sa Zapadom.

I podvukao: nemoguće je oslanjati se na diplomatiju i dobru volju u vreme kada se Zapad služi nasiljem. A računati na „savest Evrope” – znači, uveren je Krejg Roberts, računati na nešto čega nema jer je Evropa podržavala američka bombardovanja Avganistana, Iraka, Libije, Somalije, Pakistana i Jemena.

Zato Krejg Roberts javno savetuje Moskvi da bude tvrda prema Zapadu i da ultimativno pripreti vojnim mešanjem u situaciju na istoku Ukrajine.

Posavetovao je Putina da u razgovorima sa liderima Nemačke i Francuske pripreti novim sankcijama koje će se ticati i energetskih resursa. Pri tom treba da im objasni da je za evropske zemlje mnogo bolje da vode nezavisnu spoljnu politiku, a da vašingtonska demonizacija Rusije može izaći ispod kontrole i dovesti do rata koji bi bio razoran po Evropu.

 (Fakti)

 

Share this post: