PREDSTAVLJAMO VAM DESET NAJOPASNIJIH BANDI SVETA – VIDEO

10 najopasnijih bandi sveta

Dok za neke od bandi (mafija) uglavnom znamo iz tv serija i filmova, tu su i one za koje najverovatnije većina nas nikad nije ni čula.

A baš neke od njih spadaju u red najsurovijih i najbrutalnijih kriminalnih organizacija na svetu.

Predstavljamo vam 10 najpoznatijih i najbrutalnijih bandi koje postoje na svetu. Upozoravamo vas da bi neki od video snimaka mogli da budu uznemirujućeg karaktera.

10. Koza nostra

Laki Lučano jedan od najpoznatijih bosova Koza Nostre Laki Lučano jedan od najpoznatijih bosova Koza Nostre

Koza Nostra ili u prevodu Naša stvar korene vuče iz istočnog Njujorka gde su bili migranti iz Italije. Koza Nostra je jedna od najčuvenijih Sicilijanskih mafija na svetu. Pretpostavlja se da ima oko 25.000 članova i preko 250.000 ispostava širom sveta. Poznati su po tome što sarađuju sa drugim kriminalnim grupama posebno kada je u pitanju trgovina drogom.

9. Krips

Krips je affro-američka banda osnovana u Los Anđelesu 1969. godine. Počeli su kao lokalna banda a sada su jedna od najvećih kriminalnih grupa na svetu. Poznati su što nose odeću u plavoj boji kao i plave marame. Veruje se da ova banda ima između 30 i 35 hiljada članova. Najveći rival im je banda po imenu Blods. Umešani su u ubistva, pljačke i trgovinu drogom.

8. Va Čing

U pitanju je kineska banda poznata kao i „Dub Si“ osnovana u Safrancisku tokom šezdesetih godina. Članovi ovde bande su uglavnom mladi momci. Najviše se bave pranjem novca i zločinima povezanim sa finansijama u Los Anđelesu i istočnoj Aziji. I kako se tvrdi veoma su vešti u „zarađivanju“ novca.

7. Jakuze

Ovo je tradicionalna banda iz Japana. Njeni članovi su u obavezi da prekinu sve veze sa svojim porodicama kako bi dokazali lojalnost svom mafijaškom bosu. Tvrdi se da imaju više od 100.000 članova na svetu.

6. Blods

Poznata banda iz Los Anđelesa osnovana kao klub još davne 1972. godine. Za razliku od svojih najvećih rivala – Kribsa, oni preferiraju crvenu odeću i crvene marame. Banda je podeljena u takozvane setove – i svaki se razlikuje po osobenoj taktici. Oni se prepoznaju po bojama, odeći, simbolima, tetovažama, grafitima…

5. Banda iz 18. ulice

Poznatija je i kao M18. To je surova kriminalna organizacija osnovana u Los Anđelesu. Veruje se da ima više od 65.000 članova u 120 gradova. Najveći rivali su im bande Blods, MS13 i Kribs. Imaju veoma brutalne rituale poput „18 sekundi premlaćivanja“. Time jedni druge primoravaju na poslušnost i odanost bandi.

4. Los Zetas

Svoje korene vuče iz Meksika a predtavlja jedan od najjačih kartela na svetu koji se bave drogom. Ova banda kontroliše 11 država u Meksiku. Svoje kativnosti najviše sprovode u Meksiku ali imaju veze i u SAD.

3. Arijevsko bratstvo

Ova banda je poznata kao Brend, AB ili Jedan-Dva. Ova banda je odgovorna za jednu četvrtinu svih ubistava u zatvorima širom Amerike. Ako neko želi da postane član ove bande mora da ubije nekog – po narudžbini. Imaju oko 20.000 članova kako u zatvorima tako i van njih.

2.Latinski kraljevi

Ovo je najbolje organizovana banda na svetu. Latinski kraljevi su osnovani u Čikagu tokom četrdesetih godina. Prvi članovi su uglavnom bili Portorikanci. Ali sada dominiraju Meksikanci. Iako nisu toliko nasilni kao druge bande posebno se bave nelegalnim sticanjem novca kao i naručenim ubistvima.

1. Mara Salvatruća

Ova banda, poznatija i kao MS-13, je svakako najbrutalnija i najsmrtonosnija kriminalna organizacija na svetu. Počeli su u Kaliforniji a danas imaju više od 70.000 članova. Mara Salvatruća je toliko brutalna da ostale nabrojane bande pored nje deluju kao grupe ne baš pametnih ljudi koji se eto bave prodajom droge.

Polje njihovog delovanja je – pa moglo mi se reći sve. Od šverca droge, prodaja oružja, krađe, pa sve do trgovine ljudima i naručenih ubistava.

Ne ustručavaju se da napadnu pripadnike policije a nije im uopšte bitno ako među njihovim žrtvama bude žena i dece.

(Kurir)

Share this post: