Princezu Dajanu ubio plaćeni ubica Boris koji se krije u Hrvatskoj

Princ Vilijam, sin princeze Dajane koja je prema policijskim podacima poginula 31. augusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći, veruje da je njegova majka ubijena i da je na tragu ubice.

Kako piše magazin Globe u januarskom izdanju i pod etiketom ekskluzivnog, sužava se krug oko navodnog ubice princeze Dajane. Pre 16 godina, uveren je njen sin Vilijam, Dajanu su ubili članovi dobro organizovane grupe međunarodnih preprodavača oružja.

Globe navodi ime Borisa koji se krije u šumama u Hrvatskoj kao osobe koja stoji iza ubistva princeze.

Navodno, Vilijam je spreman da se odrekne svoje vojne karijere i u potpunosti se preda poslu pronalaska ubice svoje majke.

U augustu je Skotland Jard proveravao informacije o tvrdnjama da iza ubistva Dajane i njenog ljubavnika Dodija Fajeda stoje operativci Britanskih specijalnih snaga.

Detalje o navodnom ubistvu princeze izneo je i autor Alan Pauer koji u knjizi objavljuje razgovore sa navodnim ubicom.

Odluka o ubistvu Dajane, piše Pauer, doneta je kako na videlo ne bi izašle neugodne informacije o princu Čarlsu. Skotland Jard je potvrdio da neće ponovo pokretati istragu.

Podsetimo Princeza Dajana je preminula 31. augusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u tunelu u Parizu. Na mestu događaja poginuli su i Fajet, kao i vozač Henri Paul.

Istražitelji su utvrdili da je Paul bio pijan i da je prebrzo vozio, ali sa tim zaključkom policije ni danas se mnogi ne slažu, posebno Dodijev otac Mohamed Al-Fajed koji je ubeđen da su princeza i njegov sin ubijeni.

Kraljica je, kažu, princu Vilijamu prepustila je da odluči hoće li nešto preduzimati. On, naravno, nije to mogao pustiti. Napustio je vojsku kako bi posvetio život traženju majčinog ubice, a ne zbog dobrotvornog rada kako se priča u javnosti.

Oformio je tim od osmoro ljudi i kreće, kako stoji u  tekstu, u bosanske planine. Princ  želi uloviti ubice  kako bi otkrio sve detalje, javlja Globe.

Share this post: