PROBAJTE, MOŽDA VAM POMOGNE: DIJETA ZA LEČENJE TUMORA

Ovde ćemo vas upoznati sa jednim od najcenjenih nemedicinskih protokola na svetu koji je osmišljen za lečenje najtežih oboljenja, a posebno tumora. Radi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila nemačka doktorka biohemije Johana Budvig.

Protokol se sastoji od konzumiranja smese napravljene od mladog sira, lanenih semenki i ulja, kao i preporuka koje vrste hrane treba jesti, a koje obavezno izbegavati uz korišćenje smese. Protokol je vrlo priznat i veoma uspešan u lečenju najtežih bolesti, a primenjuje se doslovno širom sveta, posebno u zapadnoj civilizaciji.

Za ovu metodu može se reći da je verovatno najuspešniji i najrašireniji alternativni način lečenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje hemikalije i  lekove.

Iako je protokol razvijen u cilju lečenja većine vrsta raka, uspešno je korišćen i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze i drugih oboljenja i stanja. Dr. Budvig, njene kolege i sledbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije različitih vrsta raka.

SASTOJCI jednodnevne DOZE SMESE ZA TEŽE OBOLELE:

– 6 supenih kašika lanenog ulja
– 12 supenih kašika mladog kravljeg sira
– 4 supene kašike sirovog semena lana

Pomešajte sir i ulje u posudu i mešajte smesu štapnim mikserom ili običnim 1-2 minuta dok ne dobijete jednoličnu penastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite semenke lana u mlinu za kafu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte semenke u smesu sira i ulja i sve opet dobro promešajte. Na kraju možete, ali i ne morate, dodati kašiku domaćeg sirovog meda.

Promešajte još jednom sve zajedno. Smesu treba pojesti isključivo sveže napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od mešanja. Semenke lana uvek sameljite pre mešanja, nemojte ih mleti unapred niti kupovati samlevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrednosti.

Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene doze na dan. Smesa se koristi svaki dan, a kod težih oblika bolesti koristi se trajno, odnosno doživotno.

U smesu možete slobodno dodati, ako vam je lakše, sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.

Hladno ceđeno ulje lana možete pronaći u većini supermarketa i prodavnica zdrave hrane, a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižideru jer je jako kvarljivo.

U pojedinim slučajevima na početku primene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata, a u tom slučaju se preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranje svežeg čaja od nane koji će poništiti pojavu vrtoglavice.

Protokol podrazumeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za obolele od raka:

Dozvoljene i preporučene stavke

Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, urme, smokve, bobičasto voće.
Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto.
Svi orašasti plodovi, ali sirovi i neprženi, osim kikirikija.
Sirov i neobrađen kakao i nezaslađeno kokosovo mleko.
Svi čajevi.
Sve vrste integralnog brašna.
Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno ukiseljene namirnice, bez konzervansa.
Sve vrste voća bez veštačkog šećera.
Maslinovo i druga hladno ceđena ulja, nerafinisana.
Nemasni sirevi.
Izlaganje suncu kad god je moguće, ali ne, naravno, na letnjem i jakom, nego jutarnjem i večernjem suncu uz što više kretanja, 2-3 litra vode na dan.
Umereno ili malo piletine i ćuretine (domaće) i plave vrste ribe.

Šta izbegavati

Hidrogenizirane masnoće i rafinisana ulja.
Životinjske masnoće.
Meso, posebno sve vrste svinjskog, kao i sve ostale vrste crvenog mesa.
Morski plodovi (rakovi, škampi i sve vrste riba sa tvrdom ljušturom).
Beli hleb i sve testenine od belog brašna strogo su zabranjene.
Sladoledi i punomasni mlečni proizvodi.
Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni.
Sva jako obrađena i konzervisana hrana.
Svi hemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti, na primer, sodu bikarbonu za čišćenje).
Zabranjeno je korisititi mikrotalasnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo porcelansko, nerđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.

Ovaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korišćenje u protokolu prvenstveno se odnosi na obolele od raka, ali je veoma koristan za upotrebu i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.

(Zdravljebezdoktora)

Share this post: