Šokantna tvrdnja bivšeg pilota Britiš Ervejza: Vazduh u avionima izaziva ozbiljne zdravstvene probleme!

Otkriće

Pilot Tristan Lorejn, koji je radio za avio kompaniju Britiš Ervejz, izneo je šokantno otkriće. On navodi da je vazduh u avionima toliko štetan za ljude da može da izazove gubitak pamćenja, hroničan umor, probleme s disanjem, pa čak i rak!

Njegove tvrdnje potkrepljuje i film “Dark Reflection”, koji se temelji na tom šokantnom otkriću, koje avio kompanija navodno skriva od javnosti već decenijama. Reč je o takozvanom aerotoksičnom sindromu (Aerotoxic Syndrome) za koji Lorejn tvrdi da je prljava tajnu avionske industrije.

Pilot Tristan Lorejn Pilot Tristan Lorejn

O ovome priča pilot koji je 19 godina radio za British Airways, ali zbog zdravstvenih problema morao je da ode u penziju 2006. godine. I on nije jedini, još stotine pilota ima iste zdravstvene probleme.

Godinama je imao niz problema koji odgovaraju simptomima aerotoksičnog sindroma, termina koji se koristi za niz neuroloških i fizičkih problema nastalih zbog udisanja koktela opasnih hemikalija, koji stvaraju pumpe koje dovode vazduh u kabine aviona. Problem su opasni otrovi koji se nalaze u motornom ulju aviona.

Udisanje ovog vazduha u malim količinama nije toksično, ipak, ukoliko su mu ljudi izloženi često, mogu imati ozbiljne zdravstvene probleme, čak i rak ili tumor na mozgu, tvrde piloti.

Di Pason (56) je takođe jedna od zaposlenih koji je godinama radila za British Airways, ali je posao morala da napusti 2008. godine zbog naglog pogoršanja zdravlja. Tada joj je bio joj je dijagnostikovan rak dojke, ali ne samo to – dobila je i astmu, a obolela je i od gastroenteritisa.

– Osećala sam se kao 90-godišnjakinja – rekla je ona i dodala kako u prvom trenutku nije znala šta se događa.

Međutim, onda je naišla na slučaj aerotoksičnog sindroma i sve joj je postalo jasno.

(Avaz)

Share this post: