Sve glasnija upozorenja stručnjaka: Rak se hrani šećerom!

Ilustracija

Rak dojke najčešća je zloćudna bolest kod žena, a statistički podaci govore da u Srbiji od nje godišnje oboli približno oko 4.500, a umre 1.600 žena.

Zbog toga je vrlo važno preduzeti sve moguće mere da bi se ova brojka smanjila.

Naučnici sve glasnije upozoravaju da je šećer jedan od najčešćih uzročnika za pojavu raka dojke!

Šećer u krvi postoji da bi se hranio mozak i druga tkiva zavisna od glukoze i da se obezbedi energija za pokrete mišića.

Kada ceo dan sedimo i unosimo šećere, oni nemaju gde da sagore, pa dovode do problema.

Najnovije istraživanje pokazalo je da i „skriveni“ šećer, koji je sastavni deo gaziranih pića i hrane kao što su kečap, štapići od žitarica i biskviti, povećava mogućnost za pojavu i širenje raka dojke kod žena.

Istraživači su utvrdili da se, kada su miševima davali hranu bogatu saharozom, tumor povećao, a povećavale su se i metastaze.

Oni su utvrdili i da fruktoza u šećeru, koji se koristi svakodnevno, i kukuruzni sirup, koji sadrži visok nivo fruktoze, povećavaju mogućnost za pojavu raka dojke.

U svetskim bolnicama pametni naučnici su smislili načine kako da nadmudre ćelije raka i iskoriste njihovu glad za šećerom u cilju lečenja malignih bolesti.

Davanjem visokih doza vitamina C, koji inače ima istu strukturu kao glukoza, maligne ćelije ga poput sunđera upijaju, misleći da pritom uzimaju svoje omiljeno gorivo, ali ostaju gladne.

Neki naučnici su pak prvobitno podsticali rast tumora davanjem rastvora glukoze, a zatim ga naglo spržili davanjem jake hemoterapije ili zračenjem.

Na taj način su udvostručili stopu preživljavanja pacijenata.

Takođe, naučnici su patentirali posebnu formulu za ishranu ovih pacijenata koja sadrži jako malo šećera i dosta proteina i masti.

(Alo)

Share this post: