Svetu preti katastrofa: Putin upozorio Ruse da se spreme za nuklearni rat?!

Misteriozna eksplozija

Svetu preti katastrofa! Rusko ministarstvo odbrane, kao i ministarstvo za vanredne situacije te zemlje, naložilo je svim kompanijama da pripreme svoje zaposlene za nuklearni rat.

Firmama je naloženo da svojim radnicima obezbede gas maske i zaštitna odela koja će ih štititi od radioaktivnog zračenja.

Takva naređenja izdao je predsednik Rusije Vladimir Putin, a ona su stigla nakon što je Ministarstvo odbrane otkrilo da se Velika Britanija spremna da izvede nuklearni napad na Rusiju.

Ruska služba bezbedosti (FSB) je u saradnji s Kasperski labom, razotkrila pokušaj sajber špijunaže američke službe za nacionalnu bezbednost (NSA).

Ta služba planirala je da dođe do tajnih kodova za pokretanje svog britanskog nuklearnog oružja koje bi potom bilo lansirano na Rusiju.

U sklopu priprema za eventualni nuklearni sukob, predsednik Rusije je navodno izdao i sedam naređenja. Među njima je i to da se u Moskvi otvori  5.000 novih atomskih skloništa čiju je izgradnju Putin naredio 2010. godine i koja su završena 2012. godine. Takođe, u ta skloništa treba evakuisati ključnu opremu i osoblje.

Pored toga, kao odgovor Zapadu naređeno je i postavljanje nuklearnih balističkih raketnih sistema u najzapadnijem regionu Rusije, Kalinjingradu, kao i postavljanje strateških bombardera na Krimu.

Uz to, naredba je i da se podigne borbena gotovost svih vazdušnih snaga na severozapadu kao i aktiviranje pune borbene gotovosti na desetine hiljada vojnika koji pripadaju Severnoj floti i Zapadnom vojnom okrugu, kao i aktiviranje sibirskih protivvazdušnih snaga.

(Telegraf.rs, Speisa.com)

Share this post: