UPOZORENJE: JEDUĆI GM PŠENICU MOŽETE UNIŠTITI JETRU!

Nakon ulaska genetski modifikovanog kukuruza i soje, na mala vrata pokušava ući i pšenica. Testovi na životinjama koji su sprovedeni dokazuju da GMO uzrokuje bolesti i poremećaje kod životinja, a testiranja o sigurnosti hrane na ljudima nisu nikada ni obavljena!

Molekularni biolog Džek Hajneman sa Univerziteta u Kanterberiju, Australija, upozorava da genetski modifikovana pšenica sadrži enzimski potiskivač koji, kad ga konzumiraju ljudi, može uzrokovati trajno oštećenje jetre, pa i smrt.

Hajneman je objavio izveštaj koji pojašnjava ovo upozorenje i poziva na rigorozna naučna ispitivanja na životinjama pre nego li ljudi ikada konzumiraju ove useve.

Kako navodi, potiskivač enzima u pšenici može napasti ljudski enzim koji stvara glikogen. Potrošači koji jedu genetski modifikovanu pšenicu će kontaminirati svoja tela ovom pšenicom, uništavačem enzima, zbog čega njihova vlastita jetra neće biti u stanju da proizvede glikogen, hormonski molekul koja pomaže telu u regulaciji metabolizma šećera u krvi. To bi dovelo do zastoja jetre.

Na konferenciji za novinare o pretnjama GM pšenice, Hajneman je izjavio: „Ono što smo otkrili je da se molekuli kreirani u ovoj pšenici, u nameri da potisnu gene pšenice, mogu podudarati sa ljudskim genima, a kroz konzumaciju, ovi molekuli mogu ući u ljudska bića i potencijalno potisnuti naše gene“.

Molekularni biolog Džek Hajneman i profesorka Džudi Karmen

„Otkrili smo preko 770 stranica potencijalnih podudaranja između ova dva gena pšenice i ljudskog genoma.“

Dalje je izjavio: „Otkrili smo više desetina podudaranja koja su opsežna i identična, i dovoljna da uzrokuju potiskivanje u eksperimentalnim sistemima. Rezultati su apsolutno sigurni. Nema sumnje da ova podudaranja postoje… Iz ove informacije, mi znamo da uverljivo postoji štetni efekat i to je razlog zašto pozivamo na odrađivanje određenih eksperimenata pre nego li ljudi počnu da konzumiraju tu pšenicu.“

Profesorka Džudi Karmen, biohemičarka i direktorka IHER-a (Institut za zdravstvo i istraživanje okoline), Univerzitet Flinders, Adelejd, je dodala: „Ako ovo potiskuje iste vrste gena kod nas – kao što potiskuje u pšenici – onda će deca koja su rođena s ovim enzimom koji ne funkcioniše umreti u dobi od oko pet godina. Odrasle osobe sa ovim problemom će biti sve više i više bolesne, sve više i više umorne, dok ne postanu vrlo bolesne.“

Nastavila je: „Pre nego li do toga dođe, trebaju se preduzeti temeljite procene bezbednosti za životinje, gde se zapravo gleda da li će se životinje razboleti.

Dakle, mora se videti da li će ta genetska modifikacija preživeti varenje i dospeti u tela životinja. Treba videti kakav efekat ima na njih. Moraju se učiniti odgovarajuće dugoročne toksikološke studije… proveriti uslovi za razvoj raka, reproduktivnih problema, te alergija…“

POJAŠNJENJE: Ova napomena je dodata nakon prvog objavljivanja da pomogne razjašnjenju statusa GM pšenice. Trenutno, GM pšenica nije komercijalizovana. Još nije pronađena u svakodnevnoj hrani. Ali, GMO industrija je pokušava da komercijalizuje, dok preskače stvarne testove bezbednosti i pokušava da potkupi regulatorne agencije kako bi je proglasili bezbednom.

GM kukuruz, naravno, se već naširoko koristi u ishrani, kao i GM soja. Ali, GM pšenica još nije u tom stadijumu upotrebe. Međutim, ako se ne odupremo dominaciji biotehnološke industrije, uskoro će biti.

Zagovornici GM hrane žele da mi i naša deca budemo zamorčići

Dok razmatramo ovu informaciju, imajmo na umu da zagovornici genetski modifikovanih namirnica žele da mi i naša deca jedemo GM proizvode i hranu, koji nikada nisu prošli kroz bezbednosne testove! Jednostavno bi trebalo da verujemo u bezbednost GMO-a, kao da smo kult sledbenika, bez ikakvih naučnih dokaza koji dokazuju njihovu valjanost.

U današnjem korporativno-šarlatanskoj nauci poljoprivrednog sistema, mi smo ljudski zamorčići. Nema nauke iza bezbednosti GMO-a, a zapravo prava nauka pokazuje da GMO izaziva neplodnost, poremećaje i bolesti kod testiranih životinja. GMO su pretnja čovečanstvu, a oni koji ih promovišu su naučni zločinci koji su prodali svoje duše kriminalnoj biotehnološkoj industriji.

GMO industrija je toliko zla da ni ne žele da znamo da jedemo GMO! To je razlog zašto industrijski giganti usmeravaju desetine miliona dolara pokušavajući da pobede predloge zakona, kako po zakonu ne bi bilo obavezno označavanje GMO-a na prehrambenim proizvodima.

Krajnje je vreme da se GMO trovanje zaustavi!

(Natural News)

Share this post: