HLEB koji jedemo je prepun ADITIVA koji su uzročnici BOLESTI širokog spektra

Ilustracija
Proizvođači hleba ne štede na aditivima! E 330, štetan dodatak ishrani, koji može izvati različite zdravstvene probleme – od upale u ustima, preko erozije zuba, do tumora, trenutno se može pronaći u pojedinim vrstama hleba u našim marketima. Česti aditivi su i E 466, koji može izazvati poremećaj organa za varenje, kao i E 200, koji uzrokuje dodatne probleme onima koji imaju astmu...

Kao da smo kante za smeće: U hrani se legalno nalazi čak 314 aditiva!

Ilustracija
Znamo li šta jedemo, kojim dodacima je „obogaćena“ hrana i koliko je svaki zalogaj rizik, sve češća su pitanja koja sebi postavimo kada na deklaraciji nekog proizvoda vidimo sitne, nepotpune ili podatke samo na stranom jeziku. Bez obzira na to što nas nadležni umiruju da su svi sastojci pod kontrolom, većina građana strahuje da su analize površne i neredovne. I opet je potrošač prepušten...