Sve glasnija upozorenja stručnjaka: Rak se hrani šećerom!

Ilustracija
Rak dojke najčešća je zloćudna bolest kod žena, a statistički podaci govore da u Srbiji od nje godišnje oboli približno oko 4.500, a umre 1.600 žena. Zbog toga je vrlo važno preduzeti sve moguće mere da bi se ova brojka smanjila. Naučnici sve glasnije upozoravaju da je šećer jedan od najčešćih uzročnika za pojavu raka dojke! Šećer u krvi postoji da bi se hranio mozak i druga tkiva...

Ovim se kancer HRANI: U pitanju je opasan OTROV za naše telo, a unosimo ga svaki dan!

Ilustracija
Ne samo da je šećer primarni izvor viška kalorija, već najnovija istraživanja pokazuju da ćelije raka upijaju visoko fruktozni kukuruzni sirup, što je još jedan dodatni razlog da ga izbegavamo. Pre par godina istraživači sa Univerziteta u Kaliforniji i Los Anđelesu utvrdili su da ćelije tumora gušterače koriste fruktozu za deljenje i reprodukciju, što pobija ranije pretpostavke da...

Tri napitka od banane koji otapaju salo oko struka – RECEPT

Mršavite zdravo
Uprkos mišljenju da bananu treba izbegavati ukoliko želite da izgubite kilograme, ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rešava višak vode u telu i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam, čineći u saradnji s drugim ubicama masti poput lana i spanaća pravu invaziju na nepoželjne masne naslagice. Banana obiluje kalijumom koji pomaže...

Uzrok raka: Ovo je opasan otrov za naše telo, a unosimo ga svakodnevno!

Zavisnost
Ne samo da je šećer primarni izvor viška kalorija, već najnovija istraživanja pokazuju da ćelije raka upijaju visoko fruktozni kukuruzni sirup, što je još jedan dodatni razlog da ga izbegavamo. Pre par godina, istraživači sa Univerziteta u Kaliforniji i Los Anđelesu utvrdili su da ćelije tumora gušterače (pankreasa) koriste fruktozu za deljenje i reprodukciju, što pobija ranije pretpostavke...

Ovo do sada niste čuli: Med je štetniji od belog šećera(?!)

Godinama unazad med važi za izuzetno zdrav proizvod. Uz to, potpuno je prirodan i bez ijedne ‘loše strane’. Tako se bar mislilo, do danas. Britanski naučnici su ustanovili da zapravo med uopšte nije toliko zdrav, već da je štetniji od belog šećera! Naime, med je napravljen od 55 odsto fruktoze (voćni šećer), pa je efekat tolike količine fruktoze za naše telo potpuno isti...