Gastroenterolog Piter Gibson: Osetljivost na GLUTEN je najverovatnije LAŽ!

Ilustracija
Sve više ljudi izbacuje gluten iz ishrane i postavlja se pitanje da li ima istine u toj najnovijoj nutricionističkoj modi. Postoji li zaista osetljivost na gluten i da li je ona sve češća? Odgovor je – NE. Samo jedan odsto ljudi zaista ima celijakiju – retki genetski poremećaj zbog kojeg su ljudi netolerantni na gluten, ali nije zabeležen njihov porast. Drugim rečima, među stotinu...

HRANA ŠAMPIONA: Pogledajte šta doručkuje Novak Đoković!

Šampion
foto: AP Jedna od tajni uspeha najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića jeste pravilan način ishrane. U slučaju srpskog asa to podrazumeva unos hrane bez glutena i što veće količine voća i povrća. Đoković se te ishrane pridržava i dok nije u punom trenažnom procesu. Najbolji teniser sveta je putem Instagrama podelio sliku na kojoj se vidi šta doručkuje. Naravno, u pitanju su voće i...

Evo kako da prepoznate da li zaista kupujete crni hleb, ili je u pitanju prevara!

Prepoznajte
Ovi saveti će vam pomoći da više ne kupujete ‘mačku u džaku’! Crni ili raženi hleb izrazito je popularan među populacijom koja brine o svom zdravlju i vodi računa o pravilnoj ishrani. Takav hleb trebalo bi da se proizvodi većim delom od celog pšeničnog ili raženog zrna, tako da zadržava sve važne hranljive materije. Pri kupovini je zato veoma važno da li je crni ili integralni...