Koja jestiva ulja su lekovita?

Skida salo sa stomaka
Mnogi ne obraćaju pažnju na to koje ulje koriste, iako ono utiče ne samo na ukus jela već i na zdravlje. Neka ulja sprečavaju demenciju, druga smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara, poboljšavaju koncentraciju, pomažu smirivanju zapaljenskih procesa. Mnogi ne obraćaju pažnju na to koje ulje koriste, iako ono utiče ne samo na ukus jela već i na zdravlje. Mnoga pozitivno utiču na određene...

7 VRSTA HRANE KOJE NIKAD NE TREBA JESTI

Stručnjaci za ishranu rasvetljavaju stvari, koja je hrana prepuna otrova i hemikalija. Kada se hranite ‘čisto’, to znači da birate voće, povrće i meso koje raste i prodaje se sa minimalnom obradom. Često su to organski proizvodi i retko ili nikada ne sadrže aditive. Ali u nekim slučajevima, metode današnjih proizvođača nisu ni čiste ni održive. Rezultat je šteta po naše...

ŠTA MEDICINA NIJE REKLA ANĐELINI DŽOLI

Verovatno ste čuli za odluku Anđeline Džoli koja se podvrgla odstranjivanju dojki nakon što je saznala da je pozitivna na genetsku mutaciju BRCA1.   Da li je slavnoj glumici rečena cela istina o genu BRCA1 i njenom riziku od obolevanja od raka dojke? Moderna medicina tvrdi da  pomenuti gen donosi i do 87% veći rizik od raka dojke ili jajnika. Da li je to uistinu tako? Povezanost raka i...

SINERGIJA ILI KAKO HRANOM POBEDITI RAK

Postoje sve više dokaza da određene komponente u hrani i piću koje koristimo (mineralna voda, vitamini, fitohemikalije, vlakna i masti) u interakciji jedni sa drugima daju telu maksimalnu zaštitu od bolesti i viši nivo zdravlja. Ovaj novi nutricionistički koncept se zove sinergija hrane, i nije se mogla pojaviti u bolje vreme. Čitajući o tome, primetili smo da se uvek “naleće” na 10 istih...