OTROVI U HRANI: Evo koji suhomesnati proizvodi sadrže najviše štetnih aditiva

Ilustracija
Najveće količine štetnih kancerogenih aditiva E250 ljubitelji mesnih prerađevina u organizam će uneti ako konzumiraju salamu od pilećih prsa, parizer, zimsku ili čajnu, pokazalo je veliko istraživanje o količini nitrita i nitrata u hrvatskim mesnim proizvodima na kojem su radili je radilo četvoro hrvatskih naučnika. Najmanje aditiva je pronađeno u mortadeli. Istraživanje je sprovedeno...

JEDEMO OTPAD: Svaki stanovnik Srbije pojeo 3 kilograma najlošijeg mesa!

Znate li šta sadrži?
Svaki stanovnik u Srbiji u proseku je 2015. godine pojeo tri kilograma najlošijeg pilećeg i svinjskog mesa kroz razne parizere, pljeskavice, kobasice, paštete i viršle. U ovoj godini to ne bi trebalo da se događa jer je Uprava za veterinu od 1. januara promenila propise da bi smanjila uvoz najlošijeg mesa. Prema računici ekonomiste Dragovana Milićevića, koju prenose beogradski mediji od...