OPREZ: Najsmrtonosnija PEČURKA na svetu raste i u šumama Srbije!

Pazite
Amanita phalloides – foto: pixabay Najsmrtonosnija pečurka na svetu, koja raste i u šumama Srbije, našla je svoj put do Kanade, a sumnja se da je tamo već odnela nekoliko života. Pre dvadeset godina stanovnici Britanske Kolumbije nisu morali da se brinu zbog najsmrtonosnije pečurke na svetu. Ali Amanita phalloides, kod nas poznata kao zelena pupavka, dospela je u šume Kanade, najverovatnije...

Kako se stiče ruska crvena beretka: Nekoliko saveta za preživljavanje (VIDEO)

rusija specijaci vojska prezivljavanje suma
Ruski vojni obaveštajci 5. novembra slave svoj dan. Oni često deluju duboko u neprijateljskoj pozadini i zato u svakoj kritičnoj situaciji treba da budu spremni da primene najvažnije metode i načine preživljavanja koji će im pomoći da se živi vrate sa zadatka. Kroz obuku „preživljavanja” prolaze i pitomci vojnih škola, i vojnici u svojim jedinicama. Kako „običan čovek” može sam...

Ukoliko volite da ih jedete, oduševiće vas vest da su ovi plodovi veoma zdravi

Zdravlje iz prirode
Ako pečurke spadaju u namirnicu koja je često na vašem jelovniku, oduševiće vas vest da su ovi plodovi veoma zdravi. Evo zbog čega su pečurke dobre za vas. 1. Pomažu u mršavljenju Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu Bafalo pokazali su da konzumiranje pečuraka može da reguliše nivo glukoze u krvi, čime će mršavljenje biti olakšano, naročito ženama. 2. Bogate hranljivim materijama Vitamin...

Bliski istok je bure baruta i tu može početi Treći svetski rat

Istoričarka Margaret Mekmilan sa Univerziteta u Kembridžu napisala je rad za američki think-tank Brookings Institution, u kojemu navodi kako se svet našao u situaciji sličnojs onoj u godinama pred početak Prvog svetskog rata. Istorija se možda ne ponavlja doslovno, ali nije retkost da svet s vremena na vreme skrene na stranputicu vrlo nalik slepoj ulici u kojoj je jednom već bio. Vojne...

CORDYCEPS – SUPERLEK IZ PRIRODE ZA KOJI NE ZNA NAROD

U istoriji ove čudesne gljive postoji drevni mit koji govori o tome kako su lokalni pastiri Tibeta i Nepala, poštujući vekovnu tradiciju, u vreme kada se sneg počeo topiti sa viših vrhova, počeli goniti svoja stada prema pašnjacima na višim nadmorskim visinama. Stado je počelo sklanjati ostatke snega, nakon čega su se počele razotkrivati pečurke koje je ono stalo jesti. Zatim su se započeli...