OTROVI U HRANI: Evo koji suhomesnati proizvodi sadrže najviše štetnih aditiva

Ilustracija
Najveće količine štetnih kancerogenih aditiva E250 ljubitelji mesnih prerađevina u organizam će uneti ako konzumiraju salamu od pilećih prsa, parizer, zimsku ili čajnu, pokazalo je veliko istraživanje o količini nitrita i nitrata u hrvatskim mesnim proizvodima na kojem su radili je radilo četvoro hrvatskih naučnika. Najmanje aditiva je pronađeno u mortadeli. Istraživanje je sprovedeno...

Tačno ili ne: Meso smanjuje plodnost muškaraca

Ilustracija
Češći unos mesnih prerađevina povezan je sa smanjenjem plodnosti muškaraca, sugeriše istraživanje sprovedeno na Harvardu. Prema podacima prikupljenim od 141 para uključenog u postupak medicinski potpomognute oplodnje, najviše poteškoća s plodnošću imali su muškarci koji su najčešće konzumirali mesne prerađevine, prenosi portal Pliva. Kod njih je uočen do 28 odsto veći rizik za...

ZNATE LI ŠTA VAM MELJU U MLEVENO MESO?

Znate li šta sadrži?
Pre nego što sledeći put zagrizete neki sočni hamburger, trebalo bi da se zapitate šta se zaista u njemu nalazi. Naime, većina mlevenog mesa sadrži prilično diskutabilne sastojke koji su javnosti nepoznati zbog nedostatka regulative vezane za deklaraciju proizvoda. U Americi je reč o takozvanoj “ružičastoj sluzi” (pink slime) koja predstavlja najnekvalitetnije delove junećeg mesa kojima...