Samo jedan gutljaj svako jutro za zdravu JETRU!

Ilustracija
Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje. .Promenljiva { width: 300px; height: 600px;...

Kombinacija za vaše zdravlje: Uz cimet i med do besmrtnosti!

Kombinacija za zdravlje
Mešavina meda i cimeta vekovima je korišćena kao lek za sve. Nekada se verovalo da ova savršena kombinacija može vratiti vid slepima ili čak oživeti mrtve. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijom darom prirode i ovaj eliksir vekovima koriste za lečenje takoreći svih bolesti i psihičkih stanja. Čak i ako se potpuno zasebno upotrebljavaju med i cimet imaju svojih lekovitih...

Verovali ili ne ali ovaj čovek ima devedeset pet godina!?

kazim gurbuz starac godine par more stene joga
Turčin Kazim Gurbuz rođen je u Adani 1920. godine. Pažnju javnosti privukao je zbog svoje vitalnosti, a za mladalački izgled smatra da je odgovorno redovno vežbanje, ishrana i pozitivan pristup životu. Tajna dugovečnosti je, prema njegovim rečima, jednostavna i svako može da izgleda kao on i u tim godinama. Ključno je redovno vežbati i raditi na fleksibilnost tela i zglobova, prenose list...

Dar prirode: Životni sok koji nastaje buđenjem breze u proleće

Napravite sok od breze
Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj koren i upija mnoge minerale i hranljive sastojke. Njen sok se sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu – voda koja se cedi iz drveta je neverovatan dar prirode! Sok od breze može da se dobije samo jednom godišnje – u proleće – i to...

CORDYCEPS – SUPERLEK IZ PRIRODE ZA KOJI NE ZNA NAROD

U istoriji ove čudesne gljive postoji drevni mit koji govori o tome kako su lokalni pastiri Tibeta i Nepala, poštujući vekovnu tradiciju, u vreme kada se sneg počeo topiti sa viših vrhova, počeli goniti svoja stada prema pašnjacima na višim nadmorskim visinama. Stado je počelo sklanjati ostatke snega, nakon čega su se počele razotkrivati pečurke koje je ono stalo jesti. Zatim su se započeli...