1. MAJ JE TAJNI ZNAK I PRAZNIK ILUMINATA

Koliko god neki nepravoslavni događaj, praznik ili slično, bio zamaskiran i uokviren u ovozemaljski sladunjavi, ‘humanistički’, ili kakav drugi okvir, u njegovoj suštini je samo jedno – vijekovna borba zla protiv dobra, borba za ljudske duše između đavolskog adskog nakota i Nebeskih Sila.

Božijom voljom Pravoslavna Crkva je ustrojila proslavljanje Svetitelja i praznovanje praznika u toku godine koji su usklađeni sa potrebom ljudskih duša za spasenjem u Carstvu Nebeskom, međutim, sluge ada i đavola trude se da uz pomoć svojih podanika među ljudima, cijelom svijetu, a posebno Pravoslavnim narodima, nametnu praznovanje nekih nepravoslavnih „praznika“, čije je pravo značenje skriveno od širih narodnih masa, a čiji je pravi karakter veoma dobro poznat kreatorima tih „praznika“ i ceremonija prilikom samog praznovanja.

Takav jedan „praznik“ je i „1. maj – praznik rada“! Četvrta Božija zapovjest kaže: „Sjećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu“. Iz ove zapovjesti proizilazi da u toku godine imamo 52 nedjelje za koje nam je sam Gospod Bog zapovjedio da ne radimo, da odmaramo, i da taj dan posvetimo Gospodu Bogu!

Zar to ne znači da nam je Gospod Bog na kraju svake sedmice ustanovio praznik – odmor od rada? Zbog čega nam onda treba još neki tamo „praznik rada“?

I ko je i zbog čega ustanovio da taj „praznik rada“ bude baš 1. maja? Adam Vajshaupt je rođen 1. maja 1748. godine u jevrejskoj porodici koja je početkom 17. vijeka pokrštena od strane rimokatolika u njemačkom gradu Ingolštat.

Bio je rimokatolički „svećenik“ i jezuita koji je odlučio da po svaku cijenu postane poznat te je priznao Lucifera za svog gospodara i počeo da se bavi vještičarenjem i satanizmom.

Zapanjio se kada je saznao da je dan njegovog rođenja vezan za drevno pagansko vjerovanje i običaj praznovanja paganskog praznika Beltan u čast prirode i plodnosti, kojeg su pagani praznovali 30. aprila, i satanističkog praznika Valpurgijske noći, koja je praznovana u noći između 30. aprila i 1. maja.

Tada je odlučio da na svoj 28. rođendan, 1. maja 1776. godine, osnuje tajno satanističko bratstvo Iluminati (prosvetljeni) ili Perfekcionisti.

Cilj tog bratstva bio je i ostao da jednom svjetskom revolucijom sruši dosadašnji način života, poredak i moralne norme, te izazove stvaranje Novog svjetskog poretka!

Koliko su Iluminati uspjeli u svojim ciljevima, dovoljno je pogledati simbol američke imperije – američki dolar. Pun je judeo-masonskih simbola kao što su nedovršena piramida sa svevidećim okom, a u dnu piramide rimskim brojevima napisana godina 1776.

Na traci ispod piramide na latinskom jeziku piše „NOVUS ORDO SECLORUM“ što u prevedenom smislu znači „novi svjetski poredak“, itd…

Tako je Adam Vajshaupt sa Iluminatima odlučio da cijelom svijetu nametne organizovani „doček 1. maja“ i praznovanje satanističkog praznika „Valpurgijske noći“, čijim bi se praznovanjem cijeli svijet poklonio Luciferu!

Nedostajala im je još samo maska kojom bi sakrili pravo značenje tog „praznika“, te ga tako pod nekom prihvatljivijom maskom nametnuli cijelom čovječanstvu!

Iluminati su, koristeći svoj veliki uticaj u Americi, podstakli i organizovali demonstracije radnika u Čikagu i sukob radnika sa policijom. Sve to su tempirali za 1. maj 1886. godine!

Koristeći uticaj Karla Marksa, koji je bio član tajnog društva „Liga pravednih“ (jedan od ogranaka Iluminata), koji je on imao na radnički pokret, Iluminati su uspjeli da nametnu da se 1. maj praznuje kao „praznik svih radnika“. 1889. godine u Parizu je održan Prvi kongres komunističke Druge internacionale.

Na tom kongresu nisu bili prisutni samo komunisti, nego i masoni, razni spiritisti i druge sumnjive ličnosti iz Evrope i svijeta. Okultizam i spiritizam su bili duboko ukorijenjeni u komunizmu.

Kako su sve konce vukli Iluminati i drugi masoni, na kongresu u Parizu su riješili da ustanove da se svake godine praznuje proljećni praznik rada, i da bude (za široke narodne mase) u spomen Čikaških radnika palih u obračunu sa policijom.

Za dan praznovanja su određeni 1. i 2. maj! Dakle, Iluminati, masonski red koji je u službi Lucifera, i koji su osnovani 1. maja 1776. godine, odredili su da cijeli svijet treba da slavi 1. maj pod maskom „humanizma i zaštite prava radnika“! Vrlo brzo su sve vlade svijeta (a u svim vladama glavnu riječ vode masoni) prihvatile ovaj „praznik“ i uvele u svojim državama praznovanje „1. maja – praznika rada“.

Time su Iluminati uspjeli u svojoj namjeri da se svi narodi svijeta poklone Luciferu praznujući „1. maj“, a misleći da ga praznuju u svrhu obilježavanja borbe Čikaških radnika za svoja prava.

Šta su „Beltan“ i „Valpurgijska noć“?

„Beltan“ je drevni paganski satanistički praznik u čast prirode i plodnosti, kojeg su pagani obilježavali 30. aprila.

Tom prilikom su palili vatre, igrali i plesali oko stuba oko kojeg su vezivali trake raznih boja, a koji simbolizuje muški polni organ. U tim ritualnim igrama pominjali su i drevna demonska božanstva Vaala, Zelenog čovjeka, Pana, Zelenog Juraja itd…

Kada bi pali u trans obuzeti demonima, orgijali su do zore. U produžetku „Beltan“-a pagani su nastavljali da praznuju „Valpurgijsku noć“. Drevni evropski pagani su vjerovali da se u noći sa 30. aprila na 1. maj sva nečista sila svijeta skuplja u Njemačkoj, na gori Broken, te da se demoni skupljaju na svojevrsnoj smotri kako bi se u strojevom koraku poklonili satani!

Ovaj paganski satanistički praznik je opisao i Gete u svom djelu „Faust“. Inače, „Valpurgijska noć“ je jedan od najvažnijih satanističkih praznika i redovno podrazumjeva ritual prinošenja ljudskih žrtava Luciferu! Satanista Anton La Vej je u „Valpurgijskoj noći“ osnovao satanističku crkvu.

On je smatrao „Valpurgijsku noć“ najdemonskijim praznikom, kada vještice i demoni orgijama „slave“ dolazak proljeća.Na žalost, komunizam je i našem Pravoslavnom Srbskom narodu podmetnuo praznovanje ovih satanističkih praznika pod maskom „praznika rada – 1. maja“.

Praznovanje „1. maja“ se toliko usadilo u svijest naroda da ogromna većina Pravoslavnih Srba, čak i cijele porodice, 1. maja odlaze u prirodu, pale vatre, roštiljaju i praznuju „praznik rada“, uglavnom ne znajući skriveno značenje ovog „praznika“! Praznovanjem „prvomajskih praznika“ Pravoslavni Srbi se odriču Gospoda Isusa Hrista i poklanjaju se satani!

Posebno želim da opomenem sve Pravoslavne Srbe da ove, 2013. godine, 1. maj „pada“ u Vaskršnjem Postu, i to u Veliku Srijedu, dan kada ništa nije primjereno raditi , a pogotovo ne zborovati i praznovati ovakve “ praznike “ !

 

Bogojavljenski hram u Banja Luci

Share this post:

  • Pingback: ВЛАХОВИЋ: Први Мај у Србији- Празновање или прихватање ропства… | фбр монитор()