ALBANCI UZ POVIK „ALAHU EKBER“ ODSEKLI GLAVU SRPSKOM MONAHU I SVECU: Jezivo iživlјavanje nad ocem Haritonom! (VIDEO)

otac-hariton

U povike Alahu ekber muslimanski ekstremisti odsecali su glave hrišćanima i kretali u rat, a prva hrišćanska glava odsečena u Evropi uz ovaj povik pala je u Podrinju, kada je ubijen Srbin Dragan Popović.

Podsećamo vas na još jedno brutalno ubistvo “U SLAVU ALAHA” kada je bez glave na ramenima ostao pravoslavni sveštenik Hariton (Radoslav Lukić)!

15. juna 1999. godine, nešto pre 11 sati, otac Hariton je ispred episkopskog dvora u Prizrenu primio svoju poslednju pričest i krenuo u grad po namirnice. U samom centru Prizrena zaustavili su ga do zuba naoružani teroristi i odveli ga u nepoznatom pravcu.

Ova otmica, da stvari budu daleko jezivije, odvila se pred očima nemačkih vojnika u sastavu KFOR-a na Kosovu i Metohiji, a čak je i jedan strani novinar prisustvovao kidnapovanju srpskog sveštenika i o tome obavestio episkopiju!

Otac Hariton je zverski ubijen uz povik “Alahu ekber” – odsečena mu je glava, a njegovo telo zakopano je u mestu Tusus kod Prizrena.

Telo je pronađeno u avgustu 2000. godine od strane Komisije za eshumaciju tela nestalih i kidnapovanih Srba. Nedaleko od oca Haritona pronađena su i tela nekoliko Srba postradalih u isto vreme.

Pogledajte video:

Mošti mučenikove nađene su bez glave. Utvrđeno je da je ona odsečena oštrim predmetom. Kosti ruke bile su polomlјene, kao i kičma, kojoj je nedostajalo nekoliko pršlјenova.

Podrasnik i džemper bili su u predelu srca na nekoliko mesta izbodeni nožem. Džemper je sa prednje strane bio rasporen.

Bili su to najbolјi dokazi neopisivih muka koje je ovaj prepodobni mučenik podneo za Hrista, poput prvih hrišćanskih mučenika iz vremena zverskih rimskih careva.

Telo mučenika Haritona potom je preneto u Gračanicu, a nakon toga preneseno je u njegov prvi manastir – Crnu Reku. To je ujedno bio i prvi grob u crnorečkom manastiru, od njegovog osnivanja.

U čast ovom mučeniku, a za samo devet dana, meštani Seoca, sela nadomak Lukovske banje u Kuršumlijskoj opštini, sagradili su crkvu posvetivši je monahu iz ovog sela koji je kidnapovan i svirepo pogublјen juna 1999. godine na Kosovu, a kraj crkvice, koju su gradili sopstvenim sredstvima i uz pomoć donatora, rodbina i meštani podigli su i spomenik ocu Haritonu koji je stradao na najtežim mukama.

(D. Z., Telegraf)

Share this post: