ARKANOV UBICA RAZVIO POSAO U AFRICI: Gavra pomogao Srbinu da kupuje po Beogradu?!

Ilustracija

foto: Reuters

Dobrosav Gavrić dobar je prijatelj moćnog i bogatog zemljaka, kojem je bio posrednik u poslovima sa nekretninama u Srbiji i regionu, saznaje Kurir

Bivši policajac Dobrosav Gavrić Gavra (42) iz Loznice, koji je osuđen na 35 godina zatvora jer je 15. januara 2000. ubio Željka Ražnatovića Arkana i dvojicu njegovih prijatelja, u Južnoafričkoj Republici uživa zaštitu moćnog i bogatog Srbina, koji je pre 20 godina pobegao u tu državu!

Kako izvor Kurira tvrdi, Gavrić, koji je trenutno na tajnoj lokaciji u JAR, pomogao je pomenutom Srbinu da preko investicionog fonda uloži novac u našu državu!

Veza s moćnicima

– Gavrić je u Južnoafričku Republiku došao pre skoro 10 godina, kad je pobegao iz Srbije.

Nije slučajno došao baš u ovu državu, o čemu svedoči i činjenica da je bio vozač najmoćnijeg južnoafričkog bosa Sirila Bike, s kojim je bio u automobilu kad je ubijen.

Preko njega je upoznao mnoge moćne ljude – objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da su mnogo pre dolaska Gavrića i drugi srpski begunci pronašli utočište u ovoj državi.

– Jedan od njih, koji je veliku količinu novca odlučio da ubaci u legalne poslove, i to u Srbiji i Crnoj Gori, kupio je dosta nekretnina, a Gavrić mu je, na neki način, bio posrednik u tom velikom poslu – navodi dobro upućen izvor Kurira.

Dobrosav Gavrić, podsetimo, pobegao je iz Srbije 2006, neposredno pred izricanje presude za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“. U JAR je ušao 2007, i to s falsifikovanim pasošem na ime Saša Kovačević.

On je u toj državi sa suprugom Danijelom i ćerkicama vodio luksuzan život, sve dok nije ranjen 2011. u pucnjavi u kojoj je ubijen Bika.

Tada je otkriven njegov identitet, ali uprkos zahtevima za izručenje iz Srbije, pravosuđe JAR pustilo ga je iz pritvora, o čemu je Kurir juče pisao.

Potreban kao svedok

– Osim toga što im je potreban kao svedok mafijaškog obračuna, još važniji razlog zbog kog nikad neće biti izručen verovatno su njegove dobre pozicije koje ima u kriminalnim i političkim krugovima u Južnoj Africi – zaključuje naš sagovornik.

Biznis

KUPUJU FIRME PO REGIONU

Investicioni fond iz Južnoafričke Republike navodno je za svaku dobru lokaciju i nekretninu spreman da plati nekoliko stotina miliona evra. Prema nezvaničnim informacijama, bogati Srbin koji živi u toj državi planira dodatno da proširi imperiju i spreman je da veliku sumu novca uloži u nove poslove u našoj zemlji i regionu.

Biografija Gavrića

OD POLICAJCA DO UBICE

– Rođen u lozničkom selu Trbušnici
– Završio Srednju školu unutrašnjih poslova

– Od 1996. radio kao policajac u brigadi SUP Beograd
– Od juna 1999. godine Gavrić na bolovanju

– U januaru 2000. ubio Arkana i dvojicu njegovih prijatelja
– Osuđen na 35 godina zatvora

(Jelena Spasić/Kurir)

Share this post: