BIN LADEN NIJE U MORU VEĆ U AMERIČKOM ZAMRZIVAČU

Telo bivšeg lidera Al Kaide Osame bin Ladena nije sahranjeno u moru, nego je prebačeno u SAD, navodi se u elektronskoj pošti firme „Stratfor“ koju je objavio „Vikiliks“.

Interna elektronska pošta, koju su razmenjivali agenti globalne obaveštajne privatne firme „Stratfor“, a objavio ih je Vikiliks, ukazuju da je telo Osame bin Ladena prebačeno u SAD.

U mejlu, koji je poslao potpredsednik „Stratfora“ za obaveštajne poslove Fred Barton, samo nekoliko sati pošto je predsednik Barak Obama objavio detalje akcije u kojoj su mornarički specijalci ubili Osamu bin Ladena u Pakistanu, doslovce stoji: „Uzeli smo telo. Hvala bogu“, objavio je Vikiliks.

Posle samo 25 minuta usledila je sledeća poruka: „Telo je prebačeno u Dover, DE, avionom CIA“, a u istoj poruci pominje se i vojni institut za patologiju u Betesdi.

„Dover, DE“ odnosi se na grad Dover u saveznoj američkoj državi Delaver, gde se nalazi velika vojna baza, 175 kilometara daleko od Vašingtona.

U sledećoj poruci, koja je usledila sat kasnije, Barton, koji se smatra vodećim ekspertom za terorizam i bezbednost, dodaje: „Ako su telo bacili u more, u šta sumnjam, ličilo bi na ono što je uređeno sa pepelom naciste Adolfa Ajhmana. Mi bismo želeli da napravimo fotografije, uzmemo DNK-a, otisak prsta i još mnogo toga. Njegovo telo je povezano sa zločinima, i ja mislim da ni FBI ni DOA (Odeljenje za pravosuđe) ne bi to dozvolili“.

Adolf Ajhman je bio vodeći nacistički organizator holokausta, koji je posle Drugog svetskog rata sa lažnim pasošem pobegao u Argentinu. Tu su ga u tajno organizovanoj akciji oteli agenti izraelske tajne službe Mosad i prebacili u Izrael, gde je bio izveden na sud.

Osuđen je na smrt, pogubljen, kremiran, a njegov pepeo je prosut u more na tajnoj lokaciji, tako da ne postoji nijedno mesto koje je spomen na tog ratnog zločinca.

 

RTS

Share this post: