Bivši komandir Al Kaide: Najveća teroristička organizacija ISIS radi za CIA

dzihadisti sirija isil muslimani

Nabil Naim, osnivač Islamske demokratske džihadističke partije i bivši vrhovni komandir Al Kaide, rekao je za opšte-arapsku TV stanicu al Majdin da svi trenutni članovi Al Kaide, uključujući ISIS, rade za CIA-u.

“Ono što želim da vam kažem je da se napori svih islamskih država, sunita i šiita, moraju ujediniti kako bi se iskorenile ove grupe jer one predstavljaju kandže kolonijalizma u regionu”, rekao je Naim.

Naim je rekao da je ISIS, IS ili ISIL, Islamska država, deo plana neokonzervatista  da se balkanizuju Arapi i muslimanski Bliski istok.

Konflikt je dizajniran kao “beskonačan rat” koji “crpi resurse i novac Saudijske Arabije i Irana, slično kao što je to bilo za vreme Sadama u Iraku”.

Naim je predvideo da će se konflikt raširiti na Saudijsku Arabiju i druge zalivske monarhije do 2016. godine.

ISIS je u junu rekao da će napasti Saudijsku Arabiju. Stotine mladih Saudijaca se zaklelo da će se opirati džihadu u svojoj domovini.

“Ako Alah želi, pobićemo one koji obožavaju kamenje u Meki i uništiti Kabu. Ljudi idu u Meku da dodiruju kamenje, a ne zbog Alaha”, tvitovao je jedan član ISIS-a 30. juna.

Kaba je zgrada locirana u centru islamske najsvetije džamije, al Mašid al Haram, u Meki, Saudijska Arabija.

Naim je rekao da nije prigodno karakterisati ISIL i druge grupe Al Kaide kao muslimane. On kaže da su oni Takfiri, ili nevernici, koji nisu religiozni.

Kada se 2013. godine al Nusra u Siriji zaklela na službu vođi Al Kaide Ajmanu al Zavahiriju, Naim je rekao da grupa radi za CIA-u.

“Lično verujem da je vođa armije Nusra (Muhamed al Džavlani), koji se zakleo na podršku Ajmanu al Zavahiriju, operativac CIA-e”, rekao je on.

On je identifikovao al Zavahirija kao duplog agenta koji prima “naređenja od Amerikanaca”.

(Webtribune.rs)

Share this post:

  • Pingback: Vođa Islamske države se sakrio u Sadamovom neuništivom skloništu koje je izgradila JNA! - Nova Srpska dijaspora()