BORBA BOGOVA – ISUS JE DOŠAO IZ DRUGOG SVETA – PRVI DEO

UPOZORENJE: Priča je originalna, napisana da bi moji unuci imali alternativu za tradicionalnu priču. To je iskren pokušaj da se pogleda na još jednu mogućnost o poreklu Isusa Hrista, i ni na koji način ne bi trebalo da uvredi bilo koga, a ni bilo koju religiju.

PREDGOVOR

Dragi moji unuci,

Za vaše živote čućete mnoge priče. Jedna od najpopularnijih i najvažnijih, po mom mišljenju, će biti priča o rođenju Isusa Hrista. Dok pišem ovu priču vama, 12. decembra, 2004. godine, većina sveta prihvata da je Isus stvarna, istorijska ličnost. Iako još uvek ne postoji nijedan fizički dokaz da je zapravo živeo. Postoji oko milijardu ljudi koji veruju da je on zapravo Božiji sin.

Ja lično verujem da je živeo, i da je preko svojih propovedi imao veći uticaj na civilizaciju Zapadnog sveta, nego bilo koji drugi čovek u pisanoj istoriji. To je moja lična opservacija, jer zbog svojih propovedi i života koji je vodio, ljudska rasa je upoznala pravu smisao ljubavi.

To seme ljubavi je posađeno pre 2,000 godina i dan danas nas transformiše.


Ovo je takođe srž priče koju ćete upravo pročitati, da je svet praktično lišen ljubavi pre rođenja Isusa Hrista.

Dakle, važno je da privatimo novo mišljenje o Božićnoj priči, jer još uvek niko ne zna stvarne okolnosti rođenja Isusa Hrista. Zapanjujuće je da je više od 2.000 godina istorije koja je zabeležena, nismo bili u stanju da pronađemo, čak nijedan delić naučno prihvatljivog fizičkog dokaza da je tako važna istorijska ličnost ikada živela među nama.

Ova činjenica me vodi da pomislim zbog čega je to tako, i šta bi moglo biti drugo moguće objašnjenje, pored mnogih koje ste čuli.

Primetićete da će priča ići paralelno sa Starim i Novim zavetom iz Biblije, za koju milioni Hrišćana i Jevreja misle da je napisao Bog. Čak i danas, međutim, nakon nekoliko hiljada godina ljudske istorije, ne postoji konsenzus ko je ili šta je Bog.

Mi još uvek zamišljamo beskonačnog Boga. I američka nacija još uvek koristi ovog jednog Boga, kao baner, visoko iznad naših glava, kada šalje vojsku u rat.

Naravno, sasvim je moguće da će za vašeg života naći dokaze koji će rešiti misteriju rođenja Isusa Hrista. Ali sada, ovako ja zamišljam da je moglo da se desi, i ako vam ne napišem ovu verziju priče, možda je nikada nećete čuti.

Nova imena koja sam koristio, naravno, su fikcija. Koristio sam je samo iz jednog razloga, da priča bude malo interesantnija.

UVOD

Pre milion godina, u jednoj dalekoj galaksiji, živeo je narod koji je dostigao vrlo visok nivo evolucije, koji su i danas nezamislive za nas. Oni su živeli kroz bezbroj generacija promena, i hiljade, a možda i milione života učenja i razvijanja. Dostigli su do praktičnog razumevanja jedinstva svih stvari, koje su im, pak, dale kontrolu nad svim stvarima, uključujući i kontrolu nad samim sobom.

Stvorili su mogućnost kreiranja svega šta su poželeli. Postali su kreatori kao Osnovni Kreator, koji je kreirao njih.

Postali su gospodari svemira kojeg su najzad shvatili.

Ovi gospodari svemira naučili su kako da se kreću u različitim dimenzijama i paralelnim univerzumima, koje inače čine njihov svet.

Osmislili su plan da stvore mesto koje će biti izlog kreativnog talenta master genetičara njihove galaksije. Bila bi to „živa biblioteka“ raznih oblika života. Bio bi to savršen svet, ne samo u fizičkoj formi, već i u duhovnoj evoluciji, centar ljubavi i saradnje koji bi bio nenadmašan u univerzumu.

Zemlja ili Gaia, tada već poznata, bila je raj za koju nije bilo potrebno dodatno kreiranje. Sve na toj maloj planeti je bilo savršeno. To je bila živa biblioteka, na koju su sva živa bića, sa svih planeta u galaksiji doneli genetsku informaciju.

Svako ko je doprineo stvaranju ovog raja je uvek dobrodošao na ovu planetu i  imaće mogućnost da uči od živih organizama. Bila je ispunjena sa svim poznatim biljkama i životinjama, i sve je živelo u skladnoj ravnoteži.

Gaia je bila izum Ani i Sorna, koji su je zamislili, da bi nastavili stopama Osnovnog Kreatora.

Nakon što je Gaia bila završena od master genetičara, koji su sarađivali na ovom master planu, Zemlja je bila ispunjena takvom lepotom da je smatrana draguljem galaksije. Veće Kreatora Bogova vođeni  Ani i Sornom odlučili su da će od sada ovde biti savršeno mesto. Nameravali su da uvedu novu vrstu bića, po ugledu na sebe, i gledati ih kako uživaju na ovom divnom mestu.

To bi bio eksperiment u okviru eksperimenta, i jedan od mnogih, koji je proban a nije uspeo.

Sada je Gaia u razvoju, i tek sada su toliko naučili, a verovatnoća uspeha je bila zagarantovana.

Kako je na Zemji bilo različitih klimatskih uslova, odlučili su da kreiraju bića koja će biti prilagođena svakoj od tih zona, i gledati šta će se dogoditi kada se budu razmnožavali širom sveta, pa onda sastali i ukrstili.

Master plan bio je da stvori četiri rase ovih bića koji će eventualno postati jedna koja će se savršeno adaptirati planeti, i koja će naći put do kuće, do planete sa koje je potekla.

Dakle, vođeni Ani i Sornijem, koristili su sve njihove veštine kao master genetičari. Stvorili su ova bića od sopstvenog genetičkog materijala, ali i od drugih bića, da uzmu najbolje atribute i veštine da bi uspeli na mestu gde su bili smešteni.

Baštovani na Zemlji su posejali seme, dragocena bića na njihovim najboljim lokacijama, da bi se podstakao njihov rast, i brinuli o njima kao roditelji, dok ne odrastu i stvore svoj novi dom.

Ova veličanstvena stvorenja su bila fizički izuzetna, izuzetno inteligentna, brzo i jednostavno su se adaptirali na svoje nove domove i isto tako brzo razmnožavali.

Posle hiljadu godina, u savršenom okruženju, svaka od četiri rase se brzo proširila na njihovim sopstvenim teritorijama, ali još uvek nisu sreli jedni druge. Kreatori Bogovi su osmislili prirodne barijere, kao veoma visoke planine ili duboki okeani da ih čuvaju od susreta do pravog trenutka.

Znali su da su ova bića toliko inteligentna i prilagodljiva, i da će naći način da pređu prepreke, ali do tog vremena će postati spremni da se međusobno sastanu i pridruže jedni drugima.

Ova bića su dizajnirana da bi bili „bibliotekarske kartice“ na Zemlji. Samo kroz njih članovi Veća Kreatora Bogova su mogli da dopru do ove žive biblioteke nezamislive lepote i znanja.

Jer u ovim bićima, ili u njihovom genetskom kodu su zaključani ključevi ove biblioteke. Jedini koji imaju pristup ovim tajnim kodovima fantastične zemlje, su oni koji su doprineli svojim genetskim materijalom na ovom projektu.

Roaks i njegovi sledbenici su gledali ova bića kako napreduju i kako se projekat razvija. Od samog početka nisu želeli da imaju ništa sa ovim projektom, jer su ga smatrali gubljenjem vremena, kako su ga nazivali.

Ni na trenutak nisu pomislili da će plan uspeti. Prvo sa nevericom, zatim sa čuđenjem, pa i sa zavišću, gledali su kako ova mala, plava planeta dobija svoj oblik.

Roaks je lider ove grupe lažnih Bogova kreatora, a njegovi špijuni su mu stalno donosili najnovije vesti o tome šta se dešavalo na Zemlji. Dok je gledao, shvatio je u svom poremećenom, ali super inteligentnom umu da je ovaj projekat postao jedan od najvažnijih, dalekosežan, najsveobuhvatniji eksperiment, koji je ikada pokušan u poznatom univerzumu. Tada je shvatio da ga mora imati za sebe.

Već je mogao da vidi ogromnu vrednost njenih prirodnih resursa, ali više nego bilo šta drugo, mogao je da vidi neograničen pristup energiji u inteligentnim stvorenjima, koje su stvorene da bi se vladalo i upravljalo njima.

Shvatio je da su ova bića ključ planete, i sila koju će koristiti da preuzme kontrolu nad draguljem galaksije. Naći će način kako da ih skloni od svojih stvaralaca.

On će postati njihov gospodar i učitelj u ovom raju.

Kraj prvog dela

(Vestinet.rs)

Share this post: