BUDITE FINI ILI ĆEMO DONETI DEMOKRATIJU I U VAŠU ZEMLJU

Zapadni Evropljani, kao i Amerikanci su navikli da razmišljaju o sebi kao predstavnicima slobode, demokratije i moralnosti u svetu. Zapad donosi presude ostatku sveta, kao da je Bog, jer svi ostali za njih su varvari koji trebaju da se kazne  invazijom i okupacijom.

Kina je često na udaru moralista iz Vašingtona. Međutim, Kina se retko ili nikad bavi Amerikom.

Vlada Kine više  se bavi svojim narodom nego američkom „ demokratskom vlašću“.

Naravno,  Kina nije ta koja vrši torture po zatvorima širom sveta.

Nije Kina bila ta koja je bombardovala i okupirala druge zemlje, već Amerika.

Sve to liči na nalepnica za branike kola:“Budite fini prema Amerikancima, ili ćemo doneti demokratiju i u vašu zemlju“.

Što se tiče ekonomskog upravljanja ne postoji poređenje. Tokom poslednje tri decenije Kina je ostvarila najbržu stopu ekonomskog razvoja u ljudskoj istoriji. I najveći deo zarade je išao u džepove radnika, a ne samo jedan procenat. Dok su zarade američke srednje klase u stagnaciji decenijama, primanja kineskih radnika su se duplirala u svakoj deceniji od ove tri decenije ekonomskog rasta. Nedavni izveštaj Svetske banke govori da je u Kini više od 100% pad globalne stope siromaštva.

U poslednjoj deceniji proizvodnja u kineskoj industriji se učetvorostručila. Kina danas proizvodi više automobila od Amerike i Japana zajedno, i čini 85% u porastu svetske proizvodnje automobila.

1978.godine američka industrija je bila 15 puta veća i snažnija nego kineska. U narednih nekoliko godina očekuje se da će kineski bruto dohodatak prevazići Ameriku.

Amerikanci skreću pažnju sa svojih neuspeha, tako što upiru prst krivice na „žrtvene jarce“.

Kina je, na primer optužena da je manipulisala sa svojom valutom, ali bacanje krivice na drugog je politički teatar koji je napravljen za neuke i lakoverne.

Američki ekonomisti ili većina njih su tako instruisali sami sebe da je propaganda postala mudrost. Većina Amerikanaca veruje da ako Kina dozvoli da porast njene valute ide brže u odnosu na dolar da će američkim ekonomskim nevoljama doći kraj. To je za neverovanje da bilo koji ekonomista može da veruje da Amerika sa stagniranim i čak opadajućim prihodima, očekuje boljitak od neverovatnog rasta cena robe proizvedene u Kini, od čega su Amerikanci zavisni.

Amerikanci su izgubili kontrolu nad svojom Vladom, a Vlada koja nije kontrolisana od strane naroda nije demokratska. Danas u Americi, socijalno osiguranje, medicinska nega, kuponi za hranu,  i cela socijalna sigurnosna mreža su ugroženi od strane onih koji imaju želju za ratnim profitom i od finansijskih institucija koje su odlučne da obični građani snose troškove nekompetentnosti i prevare.

Džordž Orvel je rekao: „Govoriti istinu u vreme sveobuhvatne prevare je revolucionarni čin“.

A još je hrabriji onaj koji govori, kada niko ne želi da čuje istinu.

Vestinet.rs

Share this post: