ČIME JE HRANJENO PILE KOJE SE NALAZI NA VAŠEM TANJIRU?

Da li biste jeli piletinu ‘punjenu’ arsenom i zabranjenim antibioticima? Ne? Znate šta? Već jeste!

Dok jedete taj ukusan pileći batak ili zgodnu salatu od piletine, jeste li se ikada zapitali kako je nežna, sočna i privlačna nijansa ružičastog stigla do vašeg tanjira? Poželite dobrodošlicu industrijskoj poljoprivredi.

Ljudska konzumacija živinarskih proizvoda premašuje onu bilo koje druge životinje. Svake godine, industrijske farme uzgoje oko 9 milijardi pilića.

Perje živine za klanje se rutinski prerađuje u obrok od perja i prodaje kao hrana za životinje. To pruža potencijalni put za ponovni ulazak njihove hrane u lanac ishrane ljudi.

Piletina je hranjena neobičnim i uznemirujućim varivom koje kombinuje određene pileće delove i farmaceutske proizvode. Keeve Nachman, istraživač sa John Hopkins univerziteta je predvodio tim istraživača u istrazi u kojoj su proveravali da li su pilići hranjeni antibioticima.

Test hemijskih ploča je takođe uključivao i potragu za ostalim hemikalijama, a ono što su slučajno otkrili je bilo užasno, šokirajući tako mnoge osobe.

Testovi su kao sastojak piletine uključivali: fluorkinolone (zabranjene antibiotike), arsen, kofein, antidepresive, antihistaminike, acetaminofen i zeleni čaj.

Vi se šalite? Zašto sve ovo?

Više od 2,2 miliona funti roksarsona (životinjska droga bazirana na arsenu) se koristi u borbi protiv parazita i povećava stopu rasta kokošaka, a arsen je samo deo hrane za životinje. Kofein kokoške drži budnima kako bi one više jele i brže postajale paperjaste.

Svrha antidepresiva nije smirivanje kokoši kako bi one bile mirne dok žive u strašnim uslovima nego kako bi njihovo meso bilo mekše. Smatra se da kokoške pod stresom sporije rastu i imaju tvrđe meso. Acetaminofen im relativno ublažava bolove.(?!)

Uzgajivači živine možda nisu svesni toga šta se nalazi u hrani zbog malog izbora koji se pruža kao rezultat korporativnog poslovanja.

Studije su proučile samo pileće perje u svojim analizama testova, ali ne i pileće meso. Ne postoji uverljiv dokaz  o negativnim zdravstvenim učincima na zdravlje konzumenta piletine održavane na ovom koktelu arsena, antidepresiva itd.

Ostaje samo da sebe uverite kako je arsen samo još jedna vrsta vitamina, pa ćete noću lepše spavati.

Prijatno!

Share this post: