Domaći „Malteški red“: Naši masoni bili su članovi najjače svetske lože!

masoni

U modernijoj političkoj srpskoj istoriji, pominju se neka zanimljiva imena, političara koji su i masoni ili su bili u toj organizaciji, ali tu su i imena iz daleke prošlosti.

Kada čujemo reč “mason” prva asocijacija koju imamo je, da se radi o nečemu mističnom, tajnom, nedostupnom… Nekada, pre dvadesetak godina, možda je to i bilo tako, ali danas masoni imaju svoje sajtove, sve je jasno, ko su, šta su, koja je njihova misija, makar je to tako na prvi pogled.

Srbi i dalje veruju da masoni imaju uticaj na raznorazne, pre svih političke događaje, na promene u svetskom poretku, političkom i ekonomskom pre svih.

mihajlo obrenovic

Što potvrđuje i učešće politčara u ovim grupama, jer kada pogledamo imena državnika, funkcionera o kojima se šuška da pripadaju masonskoj grupi, nisu oni pristupili toj loži tek tako.

Vratićemo se u daleku prošlost, jer nisu samo ovi moderni političari potencijalni masoni, već su to bili i neki davnašnji vladari. Jedan od njih bio je knez Mihailo Obrenović.

On je iniciran u masoneriju u Nemačkoj, kada je imao 26 godina. Mihailo je od svih članova dinastije, imao najbolje razvijene veze sa tajni društvima širom Evrope, a s obzirom da ga je interesovala i ezoterija, odnosno mistika, ne čudi što se Mihailo priključio masonskoj loži.

U modernijoj političkoj srpskoj istoriji, pominju se neka zanimljiva imena, političara koji su i masoni ili su bili u toj organizaciji.

Ranije su mediji pisali da su bivši ministri Goran Svilanović, Vuk Drašković i Dušan Mihajlović bili članovi masonskih loža, ali da su ih napustili. Predsednik SPO Vuk Drašković, 1999. godine je, navodno, u Grčkoj primljen u Savez slobodnih zidara.

vuk draskovic

Nekadašnji minstar vera Vojislav Milovanović prema tim natpisima beogradskih medija bio je u Velikoj regularnoj loži Jugoslavije.

U grupu “slobodnih zidara”, taj naziv je upotrebio vođa radikala Vojislav Šešelj bili su navodno, prema tvrdnjama lidera radikala: Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović, ali i Branislav Lečić (nekadašnji ministar kulture).

Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, takođe je, kako tvrde teoretičari zavera bio u nekim organizacijama ovog tipa, ali na srednjem nivou, a kako kažu “stručnjaci”, nije shvatio njihov karakter i sopstvenu poziciju u njima, pa ih je napustio.

O saradnji masona sa politčarima, i obrnuto, se ne priča puno, ali poznato je da na skupovima masona, kako onim zvaničnim, tako i onim nezvaničnim, svoje mesto i pozivnicu imaju i pojedini političari. Ništa to ne treba da čudi, jer vse je stvar prestiža, ali i marketinga ako je pedigre dobar.

(Večernje novosti)

Share this post: