FEJSBUK JE IZAŠAO IZ RADIONICE CIA

Vestinet

Većina ljudi nije svesna šta u stvari Facebook radi sa privatnim podacima. Verovali ili ne, osnivanjem svog Facebook naloga, vi nesvesno dozvoljavate društvenoj mreži, da proda vaše privatne informacije kome hoće, od privatnih kompanija do same krajnosti, a to su vladine organizacije.

„Smotani“ koji jedva sastavlja celu rečenicu tvrdi da je osnovao Facebook. Zove se Mark Zukerberg, i po svemu sudeći, može biti samo marioneta CIA.

Verovatno je plaćen sa ogromnom sumom da bi ubedio javnost da sve počinje i završava se sa njim. Zamislite, taj „smotani“ da osmisli dizajn jednog od najpopularnijih sajtova u istoriji internet. I da on ima kontrolu nad društvenom gigantskom režom?! Ma, nema šanse!

Postoji veoma smešan klip, sa navodno lažnim vestima sa internet mreže “The Onion”. Priča o glasinama da Facebook može biti operativni dizajn CIA-e, da bi pratila javnost I njihovu privatnost. Iako je emisija zamišljena kao šala, sve što je rečeno je vrlo važno, i uzimajući u obzir sve što je ikada rekao u vezi CIA, ima veze sa Facebook-om.

On je skoro pa kao stara nacistička partija, veoma nepopustljiva kada je u pitanju konkurencija. Pre nekoliko nedelja, osnivač Facebook alternative, “otvorenog koda”, tzv. “Dijaspora” je pronađen mrtav. Slučaj je smatran kao “moguće samoubistvo”, iako niko nije siguran šta se desilo sa jadnim Ilajom Zcitomirskijem.

Zcitomirski je imao 22 godine, živeo u San Francisku i verovatno je ubijen od strane CIA. I to sve zbog pokušaja da obezbedi korisnicima internet sigurniji pristup, i način društvenog umrežavanja, koji je više intimniji.

Facebook je takođe kupio jednog rivala, Gowalla”, da bi ga posle kupovine isključio.

Teško je poverovati da takva bezobzirnost proističe iz tima mladih, internet preduzetnika.

Postoji još jedan klip, snimak osnivača “Wikileaks”-a, Džulijan Asanže, koji govori o tome kako američke obaveštajne agencije koriste Facebook da bi špijunirali Amerikance.

Asanž iznosi svoje mišljenje da Facebook nije nužno pokrenut od CIA-e, ali da CIA ima eksluzivan pristup društvenom gigantu od mreže.

Jednom, kada napravite nalog na Facebook-u, bukvalno od tada, delite svaku informaciju koja podrazumeva svaki deo vas. Od seksualne orijentacije, uzrasta, rase, verske I političke pripadnosti, i još mnogo toga.

Kada su ove informacije objavljene, zajedno sa fotografijom, Vlada može da kreira vaš kompozitni profil, sačuva ove podatke negde daleko, sve dok ne dođe vreme za to.

A vreme za to dolazi, kada u Americi stupi na snagu vojni zakon. Tada će razne, tzv. političke elite biti pokupljene iz svojih domova I odvedene u koncetracione logore.

Sa ovim scenariom sledeći korak je donošenje Odbrambenog Autorizovanog Akta, ili Zakona odbrane, i sada već liči na nešto što je vrlo ostvarivo.

autor: Vestinet.rs
 

Share this post: