„Hašišom i viskijem sam lečio strah od letenja!“

foto: beta

foto: beta

Posle trojice sportista, Predrag Miki Manojlović postao zaštitno lice nacionalne avio-kompanije jer je doprineo razvoju filma i pozorišta na prostorima bivše Jugoslavije.

Pored brojnih uloga, srpski glumac Predrag Miki Manojlović donedavno je bio poznat po strahu od letenja, ali od juče i po tome što je jedan od aviona iz flote „Er Srbije“ dobio njegovo ime.Predrag Miki Manojlović godinama nije mogao da se otarasio jednog od svojih najvećih demona – straha od letenja avionom. Čuveni glumac je otkrio da je koristio i drogu kako bi prevazišao taj strah, ali bezuspešno.- Sve sam pokušao, da pijem da se skroz napijem, popijem litar viskija i ništa. Mozak radi, a noge se lelujaju.

Onda sam pokušao sa hašišem, misleći da će mi to pomoći, ali to je bilo još gore, a onda sam prešao na marihuanu, to je tek bilo zastrašujuće – priznao je Miki tokom festivala u Kanu, kada je te godine došao automobilom, a ne avionom.

Svoju fobiju od visine uspeo je da savlada.

– Strah od aviona je prošlost. Poslednjih godina imao sam preko četrdeset letova. Od Sankt Peterburga preko Vašingtona do Hongkonga.

Evropske odrednice da i ne pominjem – poručio je Manojlović, koga je strah od aviona čak spasao otmice „boinga 727“ na relaciji Podgorica – Beograd.

Na čuvenom letu su bili Žarko Laušević, Marko Nikolić i drugi.

Ova kompanija odlučila je da letelicu „erbas A319“ krsti po ovom glumcu i tako ga, kao četvrtog građanina Srbije, uključi u program „Žive legende“.

Tim programom nacionalna avio-kompanija odaje priznanje građanima koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu, a do sada su avioni dobili imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladu Divcu i fudbaleru Dejanu Stankoviću.

Manojlović je odabran zbog svog značajnog doprinosa razvoju filma, pozorišta i televizije na prostorima bivše Jugoslavije i u Srbiji tokom karijere koja traje gotovo pet decenija.

– Miki Manojlović je značajno uticao na razvoj filma, a njegova posvećenost ovoj umetnosti i strast za glumom vrednosti su koje su u bliskoj vezi sa našom posvećenošću tome da budemo najbolja avio-kompanija u regionu – istakao je Dane Kondić, generalni direktor „Er Srbije“.

Na ove hvale Miki Manojlović nije ostao ravnodušan.
– Čast je biti povezan sa „Er Srbijom“, koja na odličan način promoviše Srbiju u svetu.

Rado se sećam kako sam sedamdesetih godina igrao ulogu člana kabinske posade Jata i može se reći da je „Er Srbija“ zadržala i razvila duh srpskog gostoprimstva i topline – poručio je glumac.

(Kurir)

Share this post: