IDEOLOZI NOVOG SVETSKOG PORETKA NAJAVLJUJU NESTANAK IZRAELA

Kisindžer i 16 američkih obaveštajnih agencija smatraju da u bliskoj budućnosti država Izrael više neće postojati.

Dnevni list “Njujork Post“ (The New York Post) verno prenosi Kisindžerove reči: „Kroz 10 godina, Izraela više neće biti“.

Kisindžerova izjava je nedvosmislena. On ne nudi rešenje za očuvanje države Izrael. Za njega je nestanak Izraela 2022. godine svršena stvar.

Obaveštajne agencije SAD, kojih ima 16, se slažu sa Kisindžerovom izjavom, mada nisu precizirale tačan datum kada će Izrael iščeznuti sa lica zemlje.

Ovih 16 agencija, koje raspolažu sa budžetom od preko 70 milijardi dolara, izdale su analitički izveštaj, na 82 strane, koja nosi naziv: „Priprema za Bliski Istok u post-izraelskom periodu“.

U izveštaju se ocenjuje da 700.000 izraelaskih naseljenika u Judeji i Samariji, koje navodno pripadaju Palestincima, neće mirno napustiti istu. Pošto “svet“ neće tolerisati njihovo prisustvo na „okupiranim teritorijama“ Izrael će biti uskoro tretiran kao Južnoafrička Republika 1980-ih godina zbog politike aparthejda.

 

Sudeći po ovom izveštaju, Likud, vladajuća partija u Izraelu, navodno toleriše i podržava eskalaciju nasilja i bezakonje koje sprovode izraelski naseljenici u Judeji i Samariji.

U izveštaju se dalje navodi da su „brutalnost i razbojništvo izraelskih naseljenika i administrativna infrastruktura, koja odiše duhom aparthejda, sa  odbrambenim zidom u segregacionom stilu i drakonskim sistemom kontrolnih punktova, nedodbranjivi i u suprotnosti sa demokratskim tekovinama američkog naroda“.

Obaveštajne agencije SAD smatraju da će Izrael pokleknuti pred kombinovanim naletom Arapskog proleća, buđenja islamske svesti i rastuće moći Islamske republike Iran.

 

U izveštaju se svrgnuti šefovi islamskih zemalja koji su sarađivali sa Izraelom ili su bar tolerisali njegovo postojanje nazivaju diktatorima, a nova islamistička vlast u ovim zemljama se veliča kao izrazito prodemokratski nastrojena.

Takođe, u izveštaju se kaže da, u svetlu novih okolnosti, Vlada SAD više ne raspolaže vojnim i finansijskim resursima kojima bi bila u stanju da nastavi sa pružanjem podrške Izraelu za opstanak u neprijateljskom okruženju koji broji preko milijardu stanovnika.

U izveštaju se savetuje da bi SAD trebalo da slede sopstvene nacionalne interese, što znači normalizaciju odnosa sa 57 islamskih zemalja i povlačenje podrške Izraelu. Interesantno je da ni Henri Kisindžer, koji je jevrejskog porekla i koji je do sada prikazivan kao prijatelj Izraela, ni Amerikanci, koji su navodno uvek bili pod uticajem pro-izraelskih medija, ni jednim gestom ne pokazuju da će žaliti zbog nestanka Izraela.

Otkuda ovakav preokret?

Ključni razlog ovog preokreta leži u Kisindžerovoj tvrdnji i tvrdnji američkih obaveštajnih agencija, pre svega CIA, da raspolažu informacijama kako Izrael i njegove pristalice stoje iza napada na Svetski trgovinski centar 11.septembra 2001. godine.

Alan Sabroski (Alan Sabrosky), bivši direktor departmana za Strateške studije na Vojnom koledžu SAD (US Army War Colledge), je izjavio da je „100%“ siguran da Izrael i njegove pristalice stoje iza napada na kule Bliznakinje.

 

Alan Hart (Alan Hart), bivši glavni dopisnik BBC za područje Bliskog Istoka i navodni prijatelj Golde Meir, bivše premijerke Izraela, i Jasera Arafata, se složio sa Sabroskim. Takođe, Merlin Miler (Merlin Miller), treći predsednički kandidat na predsedničkim izborima u SAD, otvoreno zastupa tezu da je pod pokroviteljstvom Izraela izveden napad na kule Bliznakinje.

Navodno, glavni razlog koji leži iza rušenja kula Bliznakinja je da se “krvlju zapečati“ snažna, neraskidiva veza između SAD i Izraela, da se protivnici jevrejske države prikažu i kao američki rivali, a sve u očajničkom pokušaju da se osigura opstanak Izraela na taj način što bi SAD pokrenule dugoročni rat protiv njegovih neprijatelja.

Sve veći broj Amerikanaca najzad “shvata“ da neprijatelji Izraela (celokupan islamski svet sa preko 1,5 milijardi stanovnika, skupa sa većinom neevropskih zemalja) ne moraju da budu i neprijatelji SAD. SAD navodno troše ogromna finansijska sredstva i žrtvuju na hiljade života zarad sukoba u Izraelu – sukoba koji donose više štete nego koristi strateškim interesima Amerike (razume se da je jedan od ovih interesa kupovina nafte i gasa od zemalja koje poseduju “stabilnu“ vladu, poslušnu kada je saradnja sa SAD u pitanju).

Kako sve veći broj Amerikanaca postaje uveren da rušenje kula Bliznakinja predstavlja čin drske, krvave izdaje koji su navodno počinile pristalice Izraela, kreatorima politike SAD će biti lakše da ubede svoje građane da je jevrejskoj državi konačno “odzvonilo“.

Razjedinjenost jevrejske zajednice u SAD i neki nesmotreni potezi izraelskog predsednika Benjamina Netanijahua su takođe doprineli promeni raspoloženja Amerikanaca prema Izraelu.

Jaz koji vlada u jevrejskoj zajednici u SAD kada je u pitanju podrška Izraelu, a koji se javio usled razmirica koje su nastale u rukovodstvu predstavništva partije Likud u ovoj zemlji, je sve dublji.

Kao posledica ovih trvenja u jevrejskoj zajednici, sve manjem broju mladih američkih Jevreja je stalo do države Izrael.

Prognoze predsedničkih izbora u SAD pokazuju da i će pored Netanijahuovog truda da pridobije jevrejske glasače da pruže podršku predsedničkom kandidatu Mitu Romniju, Obama, koji javno izjavio da „mrzi lažova“ Netanijahua, ipak dobiti većinu glasova Jevreja.

Takođe, Netanijahuov neobičan nastup sa karikaturom bombe za govornicom Ujedinjenih Nacija, koji je izvrgnut podsmehu, je dao povoda dobrom delu svetske javnosti da ga okarakteriše kao “ludog cionistu“.

 

Srbel

Share this post:

  • Pingback: Anonimni()

  • Pingback: Vestinet.rs » POGLEDI » IDEOLOZI NOVOG SVETSKOG PORETKA NAJAVLJUJU NESTANAK IZRAELA « Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore()