Ispovest čoveka koji je hakovao NASA podatke o vanzemaljcima (VIDEO)

britanac geri makinon haker nasa

Britanac Geri Makinon tvrdi kako je u kompjuterskom sistemu NASA koju je hakovao 2002, pronašao informacije vezane za NLO i vanzemaljski život. Makinon je svoje tvrdnje izneo u intervjuu za Rič planet TV, piše We Live Security.

Ovaj IT stručnjak koji je uspeo da probije bezbednosne barijere NASA i američke vojne mreže između februara 2001. i marta 2002, rekao je da je otkrio dokument pod nazivom ‘Nezemaljski službenici’.

Dokument je pisan u Ekselu i u njemu navedena imena i činovi nepoznatih osoba. Makinon kaže da je jedna od tabela sadržavala podatke pod nazivom ‘materijalni prenos između brodova’.

Kada je pokušao da pronađe imena brodova, desetak njih, nije mogao doći do podataka o njima koji su dostupni javnosti, što je pojačalo njegovu sumnju da je to deo tajne.

‘To uopšte nije standardna stvar u vojsci, pa zato smatram da imaju tajni svemirski program’, rekao je, iako je priznao da je to otvorena interpretacija, kao i da bi to mogao biti drugi izraz za astronaute.

Makinon je zbog hakovanja NASA uhapšen 2002, a američki tužioci tražili su njegovo izručenje i da mu se sudi zbog nezakonitog pristupa podacima. Da je osuđen, proveo bi 60 godina u zatvoru.

Međutim, 2012. Tereza Mej, britanska ministarka unutrašnjih poslova, rekla je kako neće biti izručen SAD.

‘Makinon je optužen za ozbiljan kriminal. Međutim, postoji sumnja da je ozbiljno bolestan. Ima aspergerov sindrom i pati od depresije’, rekla je ministarka Mej.

(Dnevnik)

Share this post: