JEDINI NAČIN DA SE SPASI NAROD SIRIJE I IRANA JE ODLUČNA INTERVENCIJA RUSIJE

rusija oruzje pancir

Izjava Majkla Morela u Wall Street Journal, je još jedan pokušaj da se prevari i skrene pažnja sveta sa planova SAD da zbace Asadov režim.

Izjave zamenika direktora CIA Majkla Morela o tome da bi pad Asadovog režima mogao biti glavna pretnja američkoj bezbednosti dočekana je kao eksplozija bombe.

Malo je ko očekivao da će zvaničnik američke obaveštajne službe priznati da najverovatnija budućnost Sirije bez Asada nije demokratska država, skrojena po zapadnim obrascima, već epicentar međunarodnog islamskog terorizma.

Neki mediji su požurili nazvati izjavu Morela „spoznajom“, ali da li treba brzati? Iskustvo posmatranja međusobnih odnosa SAD-a i njenih „svojeručnih“ terorista i pobunjenika bacaju sumnju u iskrenu zabrinutost Majkla Morela.

Piter Kenig, bivši ekonomista Svetske banke, koji je mnoge godine posvetio proučavanju metoda medijske manipulacije zapadnih političkih i finansijskih institucija, prokomentarisao je za Glas Rusije izjavu prvog zamenika direktora CIA:

Ako se uzme u obzir kontekst tog „priznanja“, otkriva se da je u njemu ugrađena laž. CIA tajno prati i upravlja najvećom na svetu operacijom prebacivanja oružja iz Libije u Siriju. „Sirijskoj opoziciji“ se isporučuje napredno naoružanje preko Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i drugih zalivskih država. Radi se o raznim vrstama oružja, samo ne iz SAD, kako bi se prikrili izvore snabdevanja i finansiranja.

Očigledno je, da SAD ponovo pokušavaju da ubede međunarodnu zajednicu da se Amerika bori sa terorizmom, a u stvari ona ga finansira i tehnički oprema.

Peter Kenig podseća da „spoznaja Morela“ nije prvi slučaj da američki zvaničnici „priznaju“ da su njihova flertovanja sa terorističkim organizacijama dovela do katastrofalnih rezultata:

U jednom od svojih otvorenih istupa u 2011 godini, Hilari Klinton, bivša američka državna sekretarka u to vreme, priznala je za VVS to što se već mnogo godina govorilo, da su SAD stvorile Al-Kaidu kako bi pomogle Avganistanu u borbi protiv Sovjetskog Saveza. Međutim, ona je zaključila, Al-Kaida je izašla van kontrole i potrebno ju je obuzdati.

To je dovelo do paradoksalne i kontradiktorne situacije. Na primer, SAD su podržale vojnu operaciju svoje Francuske protiv Al-Kaide u Maliju, uprkos činjenici da su SAD naoružavale i podržavale „sirijsku opoziciju“ – koja se, uglavnom, sastoji od militanata Al-Kaide, angažovanih od strane CIA.

4h 50872667 Лажнe спознаје заменика директора ЦИА

Majk Morel

Peter Kenig ističe da su svi postupci SAD u skladu sa konceptom „Novog Američkog Veka“, koji je veoma blizak rukovodstvu SAD, bez obzira na stranačku pripadnost:

Izjava Majkla Morela u Wall Street Journal, je još jedan pokušaj da se prevari i skrene pažnja sveta sa planova SAD da zbace Asadov režim. Prema nacrtu „Novog Američkog Veka“, čija realizacija se gotovo privodi kraju, Sirija mora pasti, a takođe i Iran, bez obzira na argumente i pregovore. Jedini način da se spasi narod Sirije i Irana, je odlučna intervencija Rusije, a možda i Kine.

Takva intervencija može izazvati propast čitavog projekta „Novog Američkog Veka“. Jaka i dosledna ekonomska aktivnost ove dve zemlje, odnosno, što bi još bolje bilo, cele zajednice zemalja BRIKS-a, može vrlo brzo do temelja srušiti ekspanzionističke planove SAD, bez i jedne kapi krvi.

Zaista, zašto tražiti u izjavama američkih špijuna iskrenost i „spoznaju,“ koje jednostavno ne mogu postojati? Zemlje BRIKS-a mogu jasno staviti do znanja SAD da bi broj američkih državnih obveznica, koje kupuju Kina, Rusija, Indija, Brazil i Južna Afrika mogao naglo pasti, ako Vašington ne zaustavi politiku „režiranog terora“ i „kontrolisanog haosa“. Takva nesrećna mogućnost bi američke lidere bacila u razmišljanje o posledicama svojih postupaka.

Amerika ne može sebi priuštiti da ozbiljno pokvari odnose sa svojim glavnim stranim kreditorima. Ako Vašington ne reaguje na diplomatiju i međunarodno pravo, onda možda treba uticati na njega ekonomskim putem?

(Glas Rusije)

Share this post: