Kada je dozvolio da vas izgubi, tako mu i treba: Dokazano da se momci NIKAD NE OPORAVE OD RASKIDA duge veze!

Svi smo u ljubavi različiti, ali kada su u pitanju raskidi, svi ćemo se složiti oko jednog: raskidi su užasni, bez obzira na okolnosti.

Ali, ono što ponekad još više boli i živcira, je kad shvatite da vi sedite kod kuće s mamom ili prijateljicama u krokodilskim suzama, bocom vina i vrećama čipsa, gledajući “Love Actually” po 300. put, dok je on svako veče s prijateljima u gradu i odlično se provodi, kao da se ništa nije dogodilo.

Logično, odmah pomišljate kako ga nije previše briga za vas i odnos koji ste imali, ali negde duboko u sebi ipak znate da je to samo stereotipni pristup, kojim se muškarci koriste kada treba da reše uznemirujuće stvari u svom životu.

Ali, to i dalje boli.

A ako trenutno proživljavate bolni raskid, i te kako će vas zanimati što vam imamo za reći.

Naime, u sve se kao i uvek upetljala nauka kako bi otkrila kako muškarci dokazano pate nakon raskida, bez obzira šta obavljuju na Facebooku ili Instagramu. A pakao koji prolaze nakon raskida gori je od onog koji prolaze pripadnice lepšeg pola.

Istraživanje je započelo 2000. godine i pratilo je 2000 razvedenih žena i muškaraca, a otkrilo je kako ni 6-9 godina nakon raskida značajne veze oni se ne oporavljaju kako treba već nakon istog, postaju emocionalno nestabilniji.

Žene s druge strane, s vremenom postaju sve bolje i rastu u svakom pogledu, iako je dokazano kako ih raskid isprva više pogađa. “Muškarci će duboko osetiti raskid sa ženom koju su voleli, na duže vremensko razdoblje. Duže će im trebati da shvate šta su izgubili, a duže im i treba da se oporave od tog gubitka“, zaključak je istraživača.

Setite se toga svaki put kada pomislite da ga nije briga, jer kako kaže nauka – vi na kraju izlazite iz svega kao pobednice, koliko god trenutno bolelo.

 (index.hr)

Share this post: