KATOLIČKA CRKVA NA SILU KASTRIRALA DEČAKE KOJI SU SE ŽALILI NA SILOVANJE

 

Henk Heithuis drugi s leva

 

Holandska katolička crkva kastrirala je desetak dečaka u 50-tim godinama prošlog veka da bi ih „izlečila od homoseksualnosti“ ili „kaznila zbog optužbi prema sveštenicima za seksualno zlostavljanje“.

Izveštaj koji prenose brojna udruženja za ljudska prava govore o „uklanjanju testisa operacijom kao tretmanu za homoseksualnost dece ili kazni zbog optužbi sveštenika za seksualno zlostavljanje“. Trenutno je otvorena istraga da bi se doznala imena nesrećne dece.

Brutalna svedočanstva iz tog doba su ovakva:

„Jednom smo pitali **** da skine pantalone kada su devojke otišle. Nakon što je to učinio ostali smo šokirani jer je bio totalno osakaćen. Kasnije nam je odgovorio kako se to dogodilo. Jednom prilikom su ga zavezali za krevet. Kožica između penisa i testisa mu je odstranjena te je uspavan u ambulanti. Kasnije je isto učinjeno i ostalim dečacima. Mogao je čuti njihovo vrištanje.“

The Telegraph je dodao kako je reč o dečacima ispod 21 godine, koji su danas penzioneri, i ima ih najmanje deset. Dokazi o kastraciji postoje i bitno je samo videti ko će biti kažnjen i na koji način. Iz ovog transkripta je zaključeno da je reč o Henku Heithuisu koji je kastriran 1956., nakon što je policiji prijavio seksualno zlostavljanje od strane sveštenika. Taj muškarac je poginuo dve godine kasnije u saobraćajnoj nesreći.

Holandski arhiepiskop u Utrehtu Vim Eijk odgovara na pitanja novinara

Policija je dete tada odvela u katoličku ludnicu gde se crkva pobrinula da se tako nešto ne ponovi. To dovoljno govori kolika je bila sprega vlasti i crkve u tadašnjoj Holandiji. Crkva je kasnije priznala kastraciju, ali uz papir na kom je bio Henkov potpis uz izjavu da je „kastracija odrađena na vlastiti zahtev“.

Ministarstvo je samo od 1945. primilo 1.800 izveštaja o zataškanim seksualnim prestupima bolesnika u svešteničkim odorama koje je crkva na još bolesniji način prećutala. Ovo udara ozbiljne temelje nekom novom zakonu koji bi osobe kažnjavao i po zapovednoj odgovornosti kada je zataškavanje pedofilije u pitanju. Uvereni smo da bi kazneno gonjen bio i sam vrh katoličke crkve.

Papa Benedict XVI je nedavno homoseksualnost i istopolne brakove prozvao „pretnjom za budućnost čovečanstva“. Zanima nas samo kako će reagovati na kastracije zbog optužbi o pedofiliji. Kakva je praksa verovatno za tako nešto neće imati vremena u protokolu…

Telegraph, Ratko Martinović

 

Share this post: