Klanovi sicilijanske mafije beže u najbogatiju zemlju u Evropi: KRIZA POKOSILA I NAJJAČE MAFIOZE!

Tajni snimak

Sicilijanska mafija se sve više seli severno i to najviše u Nemačku potrazi za boljim “poslovnim mogućnostima”.

Mafijaši se odlučuju na taj potez zbog loših ekonomskih uslova u južnoj Evropi, ali i zbog sve više akcija italijanske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, piše “Blic”.

Nedavna velika policijska operacija na jugozapadu Nemačke pokazuje da se veliki broj mafijaških klanova preselio u neke od najbogatijih evropskih regiona nakon što su se suočili sa finansijskim problemima u Italiji.

U zajedničkoj akciji nemačke i italijanske policije 21. juna uhapšeno je 19 trgovaca drogom i zaplenjena droga i druga roba u vrednosti od četiri miliona evra.

Uhapšeni članovi bande su uglavnom bili aktivni u Baden Virtembergu, jednoj od najbogatijih nemačkih država.

Ti mafijaši su krijumčarili tone marihuane i kokaina iz Albanije u Nemačku i prali novac preko slot mašina u lokalnim barovima i prodavnicama, čije vlasnike su naterali da ih instaliraju.

Italijanska policija takođe sumnja i da je profit od trgovine drogom korišćen za kupovinu oružja na Balkanu.

Istražiteji kažu da su uhapšeni članovi bande radili za porodicu Mondino, sicilijansku mafijašku organizaciju iz Palerma. Veruje se i da se u Nemačkoj širi i najmoćnija mafijaška grupa sa Sicilije – Koza Nostra.

Prema podacima italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova na Siciliji je od 1990. godine uhapšeno čak 4.000 mafijaša.

Sicilijansko tržište rada u građevini, jedan od najvažnijih mafijaških biznisa u regionu, žestoko je pogođeno ekonomskom krizom.

U nemogućnosti da plate reket, sicilijanski vlasnici prodavnica i biznismeni sve više prijavljuju Koza Nostru policiji.

Osim u Nemačku, mafijaške grupe kao što su Koza Nostra i Ndrangeta šire se i u Engleskoj i drugim evropskim zemljama.

(Telegraf.rs)

Share this post: