KLATNO, SPRAVA ZA PRIZIVANJE SOTONE

AA022315

Na jednom seminaru o zdravlju video sam kako je jedna hrišćanska isceliteljka pognula glavu da se iskreno pomoli. Potom je pažljivo podigla klatno nad pacijentkinjom i počela da određuje koju travu treba koristiti za lečenje.

Ako bi se klatno kretalo u smeru kazaljke na satu, to je značilo da treba koristiti sladak koren, a ako bi se kretalo suprotno od kazaljke na satu, trebalo bi izabrati koru ribizle. Pacijentkinjine oči su bile pune suza zahvalnosti i divljenja dok je gledala kako se klatno kreće u različitim smerovima dok mu isceliteljka postavlja pitanja.

Već je pokušala kod nekoliko doktora zvanične medicine, koji nisu uspeli da pronađu uzrok njene bolesti i samo su joj prepisivali lekove koji bi neutralisali neželjene efekte u lečenju njenih simptoma.

Upotreba klatna je delovala tako jednostavno, trave tako prirodno, a ljupka iskrenost njene susetke hrišćanke bila je tako ohrabrujuća. Već se osećala bolje. Upotreba klatna za dijagnozu i lečenje ljudskih bolesti predstavlja drevnu veštinu proricanja na osnovu koncepta “ujedinjenih energija”.

U cilju sticanja kredibiliteta i razumevanja, zagovornici ovog metoda objašnjavaju da telo poseduje energetsko polje koje može biti ugroženo bolešću. Klatno reaguje na ove smetnje tako što se klati unutar magnetnog polja koje je tako stvoreno.

Ovim metodom se takođe mogu testirati i homeopatski lekovi da bi se videlo da li će biti od pomoći pacijentu. Ovakav način razmišljanja dolazi uz objašnjenje o aurama i čakrama koje smo već proučili.

Klatno može biti bilo kakav teži predmet vezan koncem; može se uzeti čak i matica za zavrtanj. Može se koristiti zasebno ili zajedno sa veoma sofistikovanim medicinskim aparatom.

Sama naprava nije po sebi toliko važna; nema nikakve veze da li je prosta ili komplikovana. Bitno je da klatno drži “senzitivna” osoba, koja veruje u njegov rad i prima signale od njega. Ova činjenica se svaki put iznova povrđuje jednim primerom koji predstavlja najsofistikovaniji oblik ove terapije – reč je o radiesteziji.

Iako je uređaj koji se koristi pun dugmića, skala i brojčanika, što je “senzitivniji” iscelitelj, to je manje potrebno klatno!

“Radiestezija je, praktično, jedan vid psihometrije, koja se radi uz pomoć mehaničke naprave. To ne priznaju uvek svi, ali činjenica je da jeste tako. Mehanizam koji se koristi mogu biti obične rašlje, klatno, komplikovana Abramsova ‘kutija’, ili jedna od mašina koje se koriste za rad koji se danas naziva ‘radiestezija’ ili ‘radionika’…

Danas oni koji koriste različite tipove dijagnostičkih mašina povezanih sa radiestezijom priznaju da je za uspešan rad potrebno da bude prisutan specijalan tip čoveka koji operiše sa tim uređajem…

Otud sledi da će preciznost ili nepreciznost dijagnoze putem radiestezije zavisiti od svih uobičajenih činilaca povezanih sa parapsihološkim i medicinskim radom – iskustva, ličnosti i svesnih ili nesvesnih parapsiholoških sposobnosti radnika…

raslje

Pošto za ovakve tretmane tvrde da ‘daljina nema nikakve veze’, to samo po sebi odbacuje bilo kakvu verovatnoću da je stvarna sila isceljenja eterična ili fizička. Takva tvrdnja je u sukobu sa svim onim što se zna o zakonima koji upravljaju zračenjem energije na fizičkom nivou…

Ono što treba naglasiti je da dotične dijagnoze i tretmane treba smatrati kao parapsihološke ili ekstrasenzorne fenomene, kao i da se tvrdnje da se oni zasnivaju samo na fizičkoj nauci i njenim poznatim zakonima ne mogu proveriti.

Drugi medijumi, kao naprimer Džordž Delavor (George Delawarr), odveli su radioniku korak dalje i razvijali fotografije iz uzorka krvi jednog pacijenta udaljenog na stotine kilometara. U jednom slučaju je razvijena stvarna slika fetusa iz krvnog uzorka majke koja je bila udaljena stotinak kilometara!

Čak i same parapsihologe frustrira činjenica da njihov rad retko kad može da se ponovi. Delavor je 1958. priznao da se tehnika zasniva pre na ličnoj sposobnosti samog izvršioca nego na napravi koja se koristi.

Upotreba klatna je povezana sa drugom podjednako sumnjivom praksom. Jedna od njih je i homeopatija.

Haneman (Hahnemann), osnivač homeopatske medicine, postavio je teoriju o “mijazmima”. Ovi “toksični faktori” su posledica loše lečenih (kako se pretpostavlja, lekovima standardne medicine) zaraznih bolesti.

“Mijazmi” kvare telo i potom, osim zaražene osobe, onečišćuju i buduće naraštaje. Dve slične zarazne bolesti bi zapravo neutralisale jedna drugu ili bi simptomi mogli da se “izbalansiraju” i neutrališu jedan drugog.

raslje06

 

Šuga i tuberkuloza bi bili jedan primer ovakve reakcije prema “teoriji mijazma”. Kasnije su ovi koncepti prošireni i obuhvatali su razne proteine za koje se mislilo da ih ima previše ili premalo u organizmu.

Upotreba klatna bi pomogla u postizanju ravnoteže kod ovih problema, time što bi pomogla iscelitelju da odredi koji bi dodaci vitamina, minerala i lekovitog bilja bili “anti-mijazmički”.

Ovi koncepti su stvorili veći deo osnove za ideju o “toksinima” i “ravnoteži” koju tako često srećemo u industriji zdrave hrane.

“Naučno lukaviji” stručnjak za dodatke ishrani će govoriti u terminima RNK i DNK napitaka kada govori o ovim jednostavnim proteinima. (Naravno, i profit organizacija koje ih prodaju će se shodno tome uvećati.)

Dijagnostika sa klatnom i radiestezija su u Evropi postali popularni početkom 20. veka, i to u velikoj meri zahvaljujući nesvakidašnjim sposobnostima francuskog opata Mermea. Njegov “dar” mu je omogućio ne samo da isceljuje, već i da nalazi vodu, blago i minerale.

Dobro zapamtite da je Merme, bez izlaženja iz kuće, mogao da upotrebom klatna nad mapom pronađe vodu na daljini od 10.000 kilometara! Ljudi koji koriste klatno izjednačavaju svoj rad sa “vodenim veštičarenjem”.

Pošto je ovaj vid predskazivanja šire prihvaćen u opštoj javnosti, pretpostavlja se da će ovo udruženje prihvatiti i upotrebu klatna. Nažalost, vodeno veštičarenje ima slične prljave veze sa okultnom naukom. To možete sami da proverite u okultnoj literaturi.

raslje02

 

Robert H. Leftvič (Leftwich) otvoreno priznaje da su njegovo znanje i veština došli putem okultne nauke. “… Oduvek sam se veoma interesovao za sve oblasti ekstraosetljivog opažanja i okultnog. U naporima da uvećam svoje znanje, tokom godina sam stekao prilično veliku biblioteku, iz koje sam tada mogao da dođem do mnogih informacija o rašljarstvu.”

Iz ove pozadine Leftvič pokušava da objasni neobične moći koje sada poseduje. Nije baš spreman da prizna da su zle, ali priznaje da su definitivno “nesvesne nadnormalne kognitivne sposobnosti”. Pošto se ova sposobnost nalazi prvenstveno u glavi, on barem može da predvidi mogućnost da iz svega proistekne zlo.

“Istorija nije promenila osnovne karakteristike čovečanstva. Današnji rašljari su potpuno nesvesni sila kojima upravljaju; oni ne shvataju potencijalnu silu koja im stoji na raspolaganju. Iako se stalno koristi na dobrobit čovečanstva kroz isceljivanje i druge korisne radnje, ova sila isto tako lako može da se kanališe duž različitih koloseka u cilju dovođenja do gotovo neograničenih dometa u mnogim drugim oblastima, uključujući i aktivnost usmerenu protiv društva.

Kada se ove sile udruže sa sposobnošću da se svesno stvaraju okolnosti, tada se mogu ostvariti skoro sve želje.” Ja bih svakako mogao da podržim tezu da većina rašljara nije svesna sile sa kojom radi. Oni koji traže isceljenje od klatna ili nalaze vodu uz pomoć rašlji, moraju da gledaju i dalje od neposrednih rezultata i da sagledaju mogućnosti loših posledica.

raslje03

U cilju dalje demonstracije puta veštičarenja kroz ove vidove terapija, pogledajmo naredni citat. “Temeljni je koncept, međutim, da čovek poseduje eterični ekvivalent koji je u normalnom stanju svesti isto što i fizičko telo, ali u zavisnosti od njegove prirodne periodičnosti ili bioritma, taj ekvivalent se može delimično ili potpuno projektovati iz tela.

U ovakvom stanju, on je često u mogućnosti da vidi sebe kao zaseban entitet i, nakon izvesnog iskustva, može da projektuje svoje nematerijalno telo ili, kako se ono ponekad naziva, ‘nosač duše’, na popriličnu razdaljinu od fizičkog tela, iako je obično veoma svestan postojanja vanmaterijalne povezanosti između jednog i drugog.

”Sada imamo posla sa “astralnom projekcijom”, reinkarnacijom i duhovnim telima. Najnovija knjiga Bena Hestera, Rašljarstvo – uvod u skrivene okultne sile (Dowsing – An Expose’ of Hidden Occult Forces) kaže: “To moramo ponovo reći: učestvovati u rašljarstvu znači izabrati kome ćete služiti.

Liberalni religiozni ljudi, kao i oni koji nisu religiozni, ismevaju pomisao da kada birate da se bavite rašljarstvom, to je kao da sklapate pakt sa Sotonom. Međutim, ipak je činjenica da bilo kakvo bavljenje okultnim podrazumeva da se zahteva lojalnost.

raslje04

 

Ukoliko ovo nisu elementi nikakvog pakta, onda smo možda samo zapeli oko značenja reči.” Uprkos dokazima iz spisa kako magova tako i onih koji ih kritikuju, ima onih koji još uvek smatraju da je ovde reč o “neutralnoj” fizičkoj sili koja se može upotebiti i za dobro i za zlo.

Ako je zaista reč o prirodnoj, neutralnoj i fizičkoj pojavi koja sledi prirodne zakone, zašto se onda sve grane na drvetu ne savijaju nadole kada su iznad vode? Ako je reč o nekoj opštoj prirodnoj sili, razmišljajte samo šta bi se desilo ako bi vam pas nosio štap iznad podzemnog izvora vode.

Da li vidite kako se psu pomera štap u ustima? Ili zamislite koliko bi bilo teško nositi naramak pruća preko potoka ili reke.

Da li je to fizički zakon? Nikako – reč je o okultnoj veštini.

 

Nikola Marković

za Vestinet.rs

Share this post: