KRISTOFER KOLUMBO, mason i dvostruki agent koji nije prvi otkrio Ameriku? – VIDEO

Iako su brojne knjige napisane u poslednjih 500 godina na temu Kristofera Kolumba, pitanja i dalje ostaju: Ko je bio taj čovek i odakle je došao? Čak i sada – više od 520 godina nakon njegovog slavnog putovanja i 506 godina nakon njegove smrti – naučnici i istraživači se ne slažu oko njegovog pravog porekla, pravog identiteta i njegovih otkrića.

Kristofer Kolumbus nije ime čoveka koji je uplovio u Novi svet. Različiti prevodi su doprineli tome, a njegovo izabrano ime je bilo Kristoval Kolon ili Kolom (Christoval Kolon). Ime koje mu je dato po rođenju je još uvek nepoznato.

Kristofer Kolumbus je bio duboko povezan s unutrašnjim krugom portugalskog kralja Ivana II (John II) kroz brak, davno pre bilo kakvih važnih akcija. Članovi porodice supruge Kolumbus, Filipa Moniz Perestrelo, svi su bili deo dvora kralja Ivana II i kraljevskog dvora, uključujući kraljevu ljubavnicu, Lorda Čemberlena i telohranitelja.

Mnogi od njih su bili unuci i drugi potomci kraljeva Španije, Francuske i Portugala – veza koja je otkrivena pre samo nekoliko godina.

Kristobal Kolon bio je samo siromašni tkalac vune u Đenovi, kao što je tvrdio svaki istoričar i dokument. Nedostajalo mu je plemenite krvi potrebne da se oženi plemstvom, kao što je to napravio istraživač Kolon davno pre njegovog istorijskog putovanja. Nema nepobitnog dokaza da je istraživač znao govoriti italijanski, ili da je imao bilo kakve značajnije veze s tom zemljom.Kolumbov zagonetan potpis „XpoFERENS Colon“ ukazuje na to da je bio član super tajnog Vojnog Reda Hristovih templara, koji je imao uporište u Portugalu u vreme kada je Kolumbo išao na svoje putovanje. Kao njegov član, a kao i njegov tast i zet, bio je posvećen „rešavanju sveta“ od muslimana koji su zauzeli njegovu zemlju nekoliko vekova ranije.

Iako nam istorija govori da je Kolumbo bio ljut i izdan kada je kralj Ivan II od Portugala odbio da finansira njegovo putovanje, Kristofer Kolumbo kontinuirano je bio u tajnom sporazumu s Portugalom nakon navodnog odbijanja. To je zato što je bio poslat u Španiju da vodi španske istraživače prema zapadu, te da odvede Španiju daleko od portugalskog monopola.

Njegovi napori su pomerili španski fokus daleko od portugalskog prestižnog istočnog plovnog puta do Indije, sa svojim obećanjima zlata, začina i drugih bogatstva. Tokom svojih putovanja, Kolumbo je nastavio da komunicira s portugalskim kraljem, stalno lažući španske kraljeve, a pomažući portugalske. U navigaciji je koristio tajne sunčeve karte naručene od strane portugalskog kralja.

Kolumbovi potomci su nastavili lagati i skrivati istinu od kraljeva Španije uz pomoć svoje dobro povezane rodbine.

Nećemo raspravljati o poznatim činjenicama oko putovanja prema Zapadu. Umesto toga nudimo paradigme. Nakon što je Kolumbova akcija prikazana u potpunom kontekstu njegovog doba, ona je poprimila novi oblik i otkrila novi smisao. Događaji jednom posmatrani, bitni za Kolumbovu priču, prikazani su kao maske koje skrivaju dublje motivacije.

Objašnjenja koja su stvorili istoričari da bi smestili anomalije oko Kristofera Kolumba su se pokazala kao veštački i glomazni pokušaj da se napravi svoj pogled na događaje. Nudimo rešenje koje pruža najviše, naravno dolikuje današnjem vremenu i otkrivenim dokazima:

Kristofer Kolumbo je bio portugalski dvostruki agent koji je radio za kralja Ivana II, a kojem je cilj bio da skloni Španiju od svog monopola trgovine afričkim zlatom i plovnog puta oko Afrike do Indije.

Tajna Karta drevnog sveta: Naša Zemlja pre 4000 godina?

Istraživač Šarlota Haris Ris raspravlja o kartama Azije koje datiraju još od pre 4.000 godina, a koje pokazuju obalu Amerike!! Ona, koja je kartu dobila od svog oca (a koji je prikupljao karte) je sugerisala da su drevni Kinezi znali za pomorstvo i otputovali u Ameriku daleko pre Kolumbovog dolaska. Kao dodatni dokaz, ona navodi genetske markere koji se dele samo kod Azijata i Indijanaca.

Pozadina priče

Šarlota Haris Ris, autorka tajnih mapa antičkog sveta, krenula je na uzbudljivo putovanje nakon otkrića kad je saznala da je njen pokojni otac, dr Hendon Haris Jr (autor knjige ‘Asiatic Fathers of America‘), bio u pravu: Kinezi su bili u Americi hiljadama godina pre Kolumba. Šarlotina knjiga izlaže nepobitan dokaz (uključujući i DNK testove) u potpori očevih zaključaka.

Godinama nakon njegove smrti 1981. godine, dr Harisova zbirka mapa je ležala zaboravljena u kutiji pod sinovljevim krevetom. Nadajući se da će proveriti njihovu tačnost, Šarlota i njen brat su odneli te karte u Kongresnu biblioteku 2003. godine gde su ih studirali.

U ovom uzbudljivom segmentu, Šarlota nam govori kako DNK uzorak može otkriti celu migracijsku istoriju jednog naroda, prepričavajući svoja iskustva u Kongresnoj biblioteci.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6hGBody_c-g

(Novi Svjetski poredak)

Share this post: