LAZANSKI o naoružanju koje stiže u Srbiju iz Rusije!

miroslav lazanski novinar ratni izvestac

Spoljna politika Srbije je pragmatična, gde može da se nešto nabavi može, gde ne može, idemo kod drugih, kaže novinar, analitičar i poslanik Miroslav Lazanski.

Kako je rekao u Kažiprstu B92, alternativa uvek ima, samo je potrebno da se pronađu izvori.

„Poklonima se u zube ne gleda, ja sam uvek za to da se donira ako može. Amerika, Rusija, Kina, svejedno – mi para nemamo za velike nabavke, pa onda daj šta daš“, kaže Lazanski.

Novinar i poslanik koji je bio na listi vladajuće koalicije na proteklim izborima kaže da će nabavka šest „migova 29“ iz Rusije praktično predstavljati poklon vredan osamdeset miliona evra.

„Polovni mig 29 košta od 25 do 28 miliona, a nov oko 39 miliona evra. Mi dobijamo šest aviona po ceni remonta, a to je vrednost samo jednog polovnog“, rekao je Lazanski.

Kako kaže, oni će biti remontovani u Belorusiji i umnogome će ojačati našu vojsku.

„Niko iz regiona neće imati eskadrilu ovog kvaliteta. Bivše zemlje Jugoslavije nemaju avione ovog tipa, a Srbija i njena vojska će stajati bolje i od Mađarske i od Rumunije“, kaže Lazanski.

Takođe, govoreći o tome odakle Srbija nabavlja opremu, Lazanski je naveo da je naša zemlja i dalje pod „finim sankcijama SAD i NATO“.

„Godinama smo pokušavali da kupimo mašinu za dubljenje topovskih cevi, ali to niko iz NATO zemalja nije hteo da nam da.

Takođe, ne daju nam da vratimo civilni radar na Kopaoniku.

Zato mi koristimo onaj na Besnoj kobili, ali i za to dobijamo upite od Brisela“, kaže Lazanski.

(Agencije)

Share this post: