LJILJA SMAJLOVIĆ: Saša Radulović, san o rušenju Vučića

smajlovic

Saša Radulović odavno više nije samo Saša Radulović, nekadašnji bloger B92 i bivši Vučićev ministar.

Radulović je san o rušenju Vučića, on je antivučić, on je lik iz srpske političke bajke, jedini političar na sceni koji se uklapa u urbanu legendu da će Vučića sa vlasti da skine junak iz nekog novog filma, neko koga ne poznajemo kao staru paru, neko nov, nepoznat, neukaljan.

Žao mi je Nemanje Rujevića, novinara Dojče velea kog simpatizeri Saše Radulovića na društvenim mrežama upravo provlače kroz „toplog zeca“ samo zato što je na sajtu nemačkog medija objavio američki papir iz kog proizilazi da lider DJB, vatreni zagovornik transparentnosti, politike čistih ruku i čistih računa, duguje goleme pare poreskim organima u Americi.

Ne poznajem mladog kolegu ali se nadam da pljuvačinu ne shvata lično. Neka se ne pita čime je skrivio da ga zovu „srpskim naprednjačkim skotom iz DW“, „bagrom“, „ološem“ i „stokom lažovskom“. Ni dobitnik Pulicera u Beogradu ne bi bolje prošao sa Rujevićevom ekskluzivom o Raduloviću. I njega bi pitali: što baš sad?

Sve je to zato što Saša Radulović odavno više nije samo Saša Radulović, nekadašnji bloger B92 i bivši Vučićev ministar.

Radulović je san o rušenju Vučića, on je anti-Vučić, on je lik iz srpske političke bajke, jedini političar na sceni koji se uklapa u urbanu legendu da će Vučića sa vlasti da skine junak iz nekog novog filma, neko koga ne poznajemo kao staru paru, neko nov, nepoznat, neukaljan.

Zato se na Rujevića okomila beogradska internet čaršija.

A tek će da oseti prezir elite, koja takođe tipuje na Radulovića i koju savršeno boli uvo koliko je para njihov novopečeni politički idol dužan američkom Internal Revenue Serviceu.

Govorim o biznismenima, profesorima i kulturnjacima koji ne gaje nikakve iluzije o Raduloviću, ali zato mole Boga da te iluzije ne izgube oni bez čijih se glasova elita nikad neće ratosiljati Vučića i naprednjaka.

(Nedeljnik.rs)

Share this post: