MEDOJEVIĆ: Americi odgovara sve sem mira na Balkanu!

nebojsa medojevic crna gora politika

Politika SAD prema čitavom regionu ne doprinosi dugoročnoj stabilnosti, koja je jedino moguća razvojem demokratije, izgradnjom pravne države i otvorenog civilnog društva, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

Nažalost, napominje Medojević, nekoliko poslednjih administracija SAD su se opredelile za instant prividnu demokratiju i podršku korumpiranim, poludiktatorskim i kriminalnim režimima, koje drže ucenjene dosijeima njihovih službi i koji bespogovorno izvršavaju naloge SAD, sprovode politiku SAD i štite interese SAD, prenosi portal „In4s“.

Medojević smatra da je takvu strategiju saradnje sa nedemokratskim režimima SAD decenijama sprovodila u Srednjoj i Južnoj Americi, što je rezultiralo trajnim siromaštvom većine stanovništva, socijalnim razlikama, sistemskom nepravdom, koja je periodično dovodila do pobuna, revolucija, vojnih hunti i stvarala pogodno tle za terorizam, gerile, paravojske, narko-kartele, ratove i trajnu nestabilnost.

„Plašim se da SAD imaju isti plan za Zapadni Balkan, koga treba pretvoriti u Latinsku Ameriku Evrope, region stalne nestabilnosti, kojim se može ugrožavati stabilnost Evrope.

Ova odlazeća administracija samo nastavlja realizaciju plana.

U tom planu demokratija, fer i slobodni izbori, vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, održivi ekonomski razvoj i zaštita prava zaposlenih nisu predviđeni“, naglašava Medojević.

„Zato je DF stalno pozivao na unutrašnji konsenzus svih demokratskih patriotskih snaga, kojima su interesi naroda i države Crne Gore važniji od interesa drugih država.

Bilo da se radi o SAD, Rusiji, Srbiji, EU.

Niko nam sa strane neće pomoći. Samo će pokušati da nas iskoriste“, poručuje na kraju.

(Agencije)

Share this post: