MIRA MARKOVIĆ OTKRILA NAJVEĆU TAJNU SLOBODANA MILOŠEVIĆA!

Bivši predsednik SRJ

foto: Vikiliks

U javnosti se spekulisalo mnogo o Slobinom ocu, a tek je Mirjana Marković u svojoj knjizi “Ovako je bilo” otkrila par činjenica.

Znamo mnogo o supruzi, kćerki, sinu bivšeg predsednika Jugoslavije, ali o njegovim roditeljima baš i ne.

U javnosti se spekulisalo mnogo o Slobinom ocu, a tek je Mirjana Marković u svojoj knjizi „Ovako je bilo“ otkrila par činjenica koje su verodostojnije.

Navodno je brak između njegovih roditelja kratko trajao, pa ih je Svetozar, kako mu se zvao otac, napustio i vratio se u svoje selo u Crnoj Gori, nadomak Kolašina.

Reč je o vrlo nepristupačnom selu Uvač, kod Lijeve Rijeke, koje je zimi paralisano i odsečeno.

Ali više od porekla, rodnog mesta ili neslaganja sa ženom, medije je zanimala činjenica da Svetozar ne samo da nije bio komunista, već je čak bio i bogoslov.

Mira je ovo potvrdila u svojoj knjizi, gde je napisala kako je Svetozar završio bogosloviju, ali nije otišao u sveštenike već je pre Drugog svetskog rata predavao veronauku, dok je posle predavao ruski i srpski jezik u školama u Crnoj Gori.

Spekulisalo se i da je ovo pokvarilo brak između njega i Stanislave, Slobine majke, koja je imala jaka komunistička uverenja i dolazila iz komunističke porodice.

Ipak, Slobo i Borislav nikad nisu zamerali ocu i posećivali su ga u Crnoj Gori.

Činjenica da je jedan od vodećih komunista savremenog doba potomak bogoslova dobro je skrivana.

Navodno je Slobin otac okončao svoj život samoubistvom.

(espreso.rs)

Share this post: