NAJNOVIJA VEST -AMERIKA ZNA DA RUSI DRŽE PRST NA CRVENOM DUGMETU: Američka vojska aktivirala “treći nivo” nuklearne opasnosti!

putin eksplozija

Upozorenje nuklearnog napada Amerike je na “trećem nivou“ kako ruske pretnje idu “izvan Hladnog rata“

Stanje odbrambene spremnosti, pod nazivom Defcon, je sistem upozorenja koji koristi američka vojska da ukaže na rizik od nuklearnog napada, piše Webtribune.rs.

Sistem ima pet nivoa spremnosti, ili stanja pripravnosti, gde se Defcon 5 smatra najmanje ozbiljnim, a Defcon 1 najozbiljnijim.

Sadašnji Defcon nivo je 5 – najniže stanje spremnosti.

Ali na sajtu teorija zavere tvrde da je pretnja unapređena do nivoa 3, što znači da su američke vazdušne snage spremne da se mobilišu za samo 15 minuta.

U saopštenju na ovom sajtu se tvrdi da iako nema neposrednih nuklearnih pretnji protiv SAD, smatra se da se situacija može brzo promeniti.

Sajt, koji svoja upozorenja zasnima na “aktuelnim dešavanjima“, piše: “Tenzije između Rusije i SAD su u proteklim nedeljama dostigle nivo izvan Hladnog rata.“

“Situacija između Rusije i SAD je krajnje nestabilna u ovom trenutku. Po svoj prilici je dinamična kao u vreme tokom kubanske raketne krize 1962. godine…“

“U ovom trenutku, smatra se da bi povećanje na Defcon 3 bio mudar potez.“

Izdvajajući Siriju kao “okidač“ za povećenje sukoba između SAD i Rusije, na sajtu se kaže da je situacija veoma osetljiva i da “ima potencijal da izmakne kontroli.“

Sajt naglašava da nije povezan sa američkom vladom ili vojskom i da savetuje javnost da “sami procene.“

Upozorenje dolazi zbog zabrinutosti da bi sledeći svetski rat mogao započeti danas, kako se predsednik Barak Obama sastao sa glavnim savetnicima spoljne politike da diskuturu o borbi sa Rusijom.

Lider SAD-a je tu da postavi planove za vojne opcije u Siriji na sastanku koji bi mogao značiti katastrofu za svet.

U međuvremenu, ukrajinski helikopter sa NATO zvaničnicima je navodno oboren od strane pobunjenika koji su za Putina, što je izazvalo strah od zapadne reakcije.

Američki vojni ekspert je takođe upozorio stanovnike Aljaske da se pripreme za rusku invaziju.

(Webtribune.rs)

Share this post: