Najveća teroristička vojska na svetu ISIS, napravljena je u Libiji za uspostavljanje globalnog poretka

isil

SAD uporno tvrde da jedini način da se zaustavi takozvana „Islamska država“ u Siriji i Iraku (ISIS), jeste zapravo uklanjanje vlasti u Siriji.  Ovaj plan komplikuju razvoji u Libiji, poslednjoj državi u kojoj je NATO neuspešno promenio režim.

U 2011. godini su naoružani NATO oružjem i finansirani vojnici u Libiji okupirali istočne libijske gradove Tobruk, Dernu i Bengazi. Do oktobra 2011, NATO je uspešno srušio libijsku vlast efektivno predajući naciju toj istoj vojsci.

Ono što je usledilo bila je varvarska kampanja, genocid i sektaški ekstremizam, mnogo brutalniji nego onaj za koji je NATO tvrdio da je sprovodila libijska vlast pre njihove intervencije.

Utvrđeno je da su takozvani „pobunjenici“ koje je NATO podržao teroristi predvođeni frakcijama Al Kaide, uključujući Libijsku islamsku borbenu grupu (LIFG) i Al Kaidu u Islamskom Magrebu (AQIM).

Takozvani „prodemokratski protestanti“ s kojima je libijski lider Moamer Gadafi morao da se bori, bili su zapravo naoružani teroristi iz istočne Libije.

Skoro odmah nakon što je NATO uspešno uništio libijsku vlast, njegovi teroristički zastupnici su mobilisani kako bi učestvovali u sledećoj NATO-ovoj kampanji protiv Sirije. Libijski teroristi su prvo poslati u članicu NATO-a, Tursku, gde su smešteni, naoružani, istrenirani i opremljeni, pre nego što će preći sirijsku granicu kako bi se borili.
CNN priznao da je ISIS u Libiji
CNN u članku pod naslovom „ISIS dolazi u Libiju“ tvrdi:

„Crna zastava ISIS-a leti iznad zgrada vlade. Policijski automobili na sebi imaju oznake grupe. Lokalni fudbalski stadion se koristi za javna smaknuća. U pitanju nije grad u Siriji ili Iraku, u pitanju je grad na obali mediterana, u Libiji.

Borci odani Islamskoj državi u Iraku i Siriji sada potpuno kontrolišu grad Derna, sa 100.000 stanovnika, nedaleko od egipatske granice i samo 300 kilometara od južne obale Evropske unije.

Borci koriste politički haos kako bi ubrzano proširili svoje prisustvo ka zapadu duž obale, libijski izvori su rekli za CNN“.

Međutim, crna zastava Al Kaide/ISIS-a je već letela iznad Libije – čak i na vrhuncu intervencije NATO-a 2011. godine.ISIS nije „došao“ u Libiju, već je bio tamo u obliku lokalnih ispostava Al Kaide, LIFG i AQIM – dugoročnih, gorkih neprijatelja sada svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamera Gadafija.

…iskoristiti Al Kaidu da bi se zbacile nezavisne vlasti, a zatim ili balkanizovati i podeliti države, ili ih iskoristiti kao marionete protiv većih neprijatelja kao što su Rusija, Kina ili Iran. Čak i u sopstvenom spinovanju, CNN priznaje da prisustvo ISIS-a u Libiji nije nov fenomen, već da su se gorepomenuti sektaški ekstremisti, koji su napustili Libiju da bi se borili u Siriji, prosto vratili i utvrdili svoj položaj u istočnom regionu Kirenaika.

CNN takođe priznaje da su ovi teroristi postojali u Libiji decenijama i da ih je primarno proveravao libijski lider Moamer Gadafi. Sa eliminacijom Gadafija i nacionalnom unijom koju je uništila intervencija NATO-a 2011. godine, Al Kaida ne samo da je mogla da napreduje u Libiji, već je mogla i da iskoristi desetkovanu naciju kao odskočnu dasku za invaziju i uništavanje drugih nacija.

ISIS nije „došao“ u Libiju, on je otišao iz Libije
Najgore od svega je što uzdizanje Al Kaide u Libiji nije nenamerna posledica loše odrađenog plana NATO-a za vojnu intervenciju, već unapred osmišljene regionalne kampanje koja je prvo trebalo da se zahukta, a zatim da se Al Kaida iskoristi kao plaćenička snaga za zbacivanje i uništavanje niza nacija, počevši sa Libijom, a zatim nastavivši preko severne Afrike do Egipta, Sirije, Libana, Iraka i na kraju Irana. Odatle, plaćeničke snage NATO-a naći će se na granicama Rusije i Kine, spremne da se priključe već podržanim ekstremistima u regionima Kavkaza i Sinkjanga.
Geopolitički analitičar, dr Vebster Tarpli je 2011. godine u svom članku „CIA-ini pobunjenici u Libiji: Isti teroristi koji su ubili vojnike SAD i NATO-a u Iraku“ napomenuo da je strategija SAD usmerena na savez sa Al Kaidom u severoistočnoj Libiji, dok istovremeno SAD i NATO nemilosrdno bombarduju severozapad Pakistana u ime rata protiv Al Kaide.

Zaista, upravo oni teroristi kojima je NATO ostavio Libiju da vladaju njome, sada su navodno glavne mete u Siriji i Iraku.Utvrđeno je da su „prodemokratski pobunjenici“ iz 2011. godine zapravo „teroristi ISIS-a“ sa dugostojećim odnosima sa Al Kaidom.

SAD su davno planirale da iskoriste Al Kaidu kao plaćenike
Glavna obmana Al Kaide bila je da služi kao zajednička plaćenička snaga SAD i Saudijske Arabije u  ratu u Avganistanu protiv Sovjetskog saveza. Teroristička organizacija je takođe odigrala važnu ulogu na Balkanu kako bi opravdala tamošnju NATO intervenciju i kao diverziona snaga u Iraku tokom okupacije SAD.

Pulicerom nagrađeni novinar Simor Herš je 2007. godine otkrio da su SAD, Izrael i Saudijska Arabija skovali zaveru da ponovo iskoriste Al Kaidu, ovaj put kako bi potkopali, destabilizovali i uništili vlade Sirije i Irana tokom regionalnog sektaškog krvoprolića.

Herš je napisao kako je Bušova administracija odlučila da promeni prioritete na Bliskom istoku, sa željom da potkopa Iran i da je administracija sarađivala sa vlastima Saudijske Arabije (koja predstavlja Sunite) u tajnim operacijama usmerenim na oslabljivanje Hezbolaha, šiitske organizacije koju podržava Iran. On je naveo da je kao posledica ovoga došlo do jačanja sunitskih ekstremističkih grupa koje predstavljaju vojnu viziju islama i koje se neprijateljski ophode prema Americi a prijateljski prema Al Kaidi.

Herš je dalje napomenuo da je Iran posmatran kao veća pretnja, te da su, uprkos konstantnoj propagandi koja je tvrdila drugačije, Al Kaida i njene podgrupe označeni kao „manji neprijatelji“. Čak i u 2007., Heršov izveštaj bi doslovno predvideo kataklizmičko regionalno, sektaško krvoproliće koje će se tek desiti, uz zapadne ekstremiste koji ratuju ne samo protiv Šiita, već i protiv drugih religijskih manjina, uključujući hrišćane.

U njegovom izveštaju je još pisalo da je Robert Bajer, bivši duževremeni agent CIA-e u Libanu, oštro kritikovao Hezbolah i upozorio na terorizam koji sponzoriše Iran.

Upravo to se sve desilo, sve o čemu je Herš upozorio. Geopolitički analitičar dr Vebster Tarpli, ali i drugi su 2011. ponovili sve o zlokobnoj regionalnoj kampanji koju su zapadni kreatori politike izvodili sa teroristima Al Kaide prerušenim u „pobunjenike“,„aktiviste“ i „umerene borce“ ne bi li promenili režim i uzdrmali ravnotežu na Bliskom istoku i u severnoafričkom regionu, utičući na Iran, Rusiju i Kinu.

CNN-ovi pokušaji da objasni zašto je ISIS „odjednom“ u Libiji je jedan od mnogih pokušaja da se objasni regionalno uzdizanje ove organizacije na sve moguće načine osim na istinit način – da je ISIS rezultat multinacionalnog terorizma koji sponzorišu SAD, Velika Britanija, EU, Turska, Jordan, Saudijska Arabija, Katar i Izrael.

NATO je pomogao ISIS-u u Libiji i pomoći će ISIS-u u Siriji

Neobjašnjivo, pored borbe protiv ISIS-a u Iraku i Siriji, SAD sada tvrde da se prvo mora zbaciti sirijska vlast, iako je to jedina održiva, sekularna sila u regionu koja je sposobna da zadrži ISIS i njegove filijale.

CNN je u svom članku: „Izvori: Obama traži novu sirijsku strategiju da se izbori sa ISIS-om i Asadom“ napisao da je predsednik Barak Obama naložio preispitivanje politike SAD povodom Sirije, shvativši da se ISIS neće pobediti bez političke tranzicije u Siriji i svrgavanja predsednika Bašara el Asada.

Ni CNN ni Obama nisu u mogućnosti da objasne kako bi uklanjanje predsednika Bašara el Asada sa vlasti smanjilo borbenu kapacitet ISIS-a. Čini se da NATO ne pokušava da zaustavi Al Kaidu/ISIS, već da im pomogne.

Cilj nije da se zaustavi ISIS niti da se samo utiče na promenu režima u Siriji, već da se Sirija kao propala, podeljena država dodeli teroristima na korišćenje kao odskočna daska protiv Irana, Rusije i Kine.
Očigledno prisustvo ISIS-a u Libiji negira u potpunosti već nerazumljivu strategiju koju su SAD predložile za svrgavanje sirijske vlasti, a zatim zaustavljanje ISIS-a. Sirijska vlast, kao i nekadašnja vlast Moamera Gadafija jedina su efektivna sila protiv ISIS-a i Al Kaide.

Moralno bankrotirani, zlokobni, opasni i veoma genocidni planovi nastali su 2007. godine i bili izvedeni 2011. godine, što ilustruje da sam ISIS nije najveća pretnja po globalni mir i stabilnost.

Sam Zapad koji navodno brani civilizaciju je upravo glavni protagonist koji je uništava.

(Webtribune.rs)

Share this post: