NAPAD NA IRAN NIJE ZBOG ATOMSKE BOMBE VEĆ ZBOG NOVE REVOLUCIONARNE TEHNOLOGIJE

21.9.2012 fond “Kesha” će, kako je već dogovoreno, u Belgiji predstaviti raznim ambasadorima zemalja, nove revolucionarne tehnologije, koje zvuče kao da izlaze iz SF-a.

Kesha fond tvrdi da takve tenhologije omogućavaju ljudima besplatnu energiju, delotvorniji prevoz (na zemlji i u svemiru), nove metode lečenja, anti-gravitaciju i brojne druge mogućnosti

Utemeljitelj Keshe fonda je Nuklearni Inženjer Iranskog porekla, Mehran Keshe.

Mnogi povezuju naučna otkrića Keshe kao pravi uzrok neprijateljstva prema Iranu od strane članica NATO pakta, koje opslužuju želje energetskih kompanija, kojima očito takva tehnologija nije dobro došla.

Zato mnogi veruju da će NATO pokušati izazvati 3. svetski rat kako bi  sprečio izlazak takvih tehnologija u javnost.

Između ostaloga, istaknuto je kako bi pomoću takve tehnologije putovanje Teheran – New Yorktrajalo manje od deset minuta.
Sam Mehran Keshe je objavio nedugo nakon otmice američkog špijunskog drone-a iznad Iranskog vazdušnog prostora (prošle godine), kako je zapravo fond Keshe pružio Iranskoj vojsci tehnologiju kojom su oni prizemljili američki spy drone bez ogrebotine.

Ali, ko je zapravo Mehran Tavakoli Keshe i njegova Keshe Foundation?

M.T. Keshe je u naučnim krugovima poznat kao nadareni iranski nuklearni fizičar koji se školovao u Londonu i koji već četrdeset godina proučava plazmu s električnim nabojem.

Keshe Foundation osnovao je u Holandiji dok se sedište nalazi u Belgiji.

Strani mediji su dosta neprovereno, verojatno i zlobno, navodili kako se baza fondacije nalazi u Iranu, što potvrđuje koketiranje s atomskim naoružanjem uprkos nedostatku dokaza za potvrdu takvih tvrdnji. Primarni poslovi fondacije povezani su uz svemirsku tehnologiju i prevoz ljudi i dobara.

Službena stranica tumači kako je reč o “neprofitabilnoj i nereligioznoj organizaciji koju je osnovao nuklearni inženjer M.T. Keshe, i koja cilja na razvoj novog naučnog znanja, novih tehnologija i rešenja za najvažnije globalne probleme”.

Ono što je izazvalo toliku buku i količinu rasprave je novi energetski sistem kojeg Keshe predlaže.

Sve zapravo počiva na drugačijem pogledu na silu gravitacije, koju smatra sličnom s magnetizmom uz jedinu razliku kod polarizacije. Standardni model fizike tumači kako se neutron sastoji od tri kvarka i gluona, a Keshe veruje u simbiozu materije, antimaterije i tamne materije čime je već započeo brojne rasprave u struci.

Keshe je takve teorije prezentovao na mikro (boca Cole kao reaktor plazme) i makro (veliki generatori plazme) nivou čime je želeo dokazati kako bi njegov model energetskog sistema bio opšteprimenjiv i jednostavan.

Brojni naučnici su prihvatili njegove radove kao praktične uspehe, no teoretski deo je ostao u najmanju ruku neprihvaćen.

Plazmeni reaktori s dvostrukim magnetskim poljem, danas već primenjivani u popularnim mag-lev vozovima u Japanu (magnetska levitacija), osnova su za samoodrživu i ekološki prihvatljivu energiju i prevoz.

Keshe je patentirao preko 300 novih uređaja i materijala koji rade na ovakvoj osnovi, a naučno im je dokazana delotvornost.

Kao što smo već naveli, problem je teorija jer bi ovakvo otkriće zapravo značilo otkriće tzv. antigravitacije i gravitona – legendarne hipotetske čestice, kao i tekućeg CO2 i metana s oslobađanjem energije u procesu.

Naučni trust takođe razvija i medicinski sistem koji bi pomogao astronautima prilikom dužih svemirskih letova.

To je verovatno i najkontroverznija stavka projekta, naročito zbog videa na službenoj web stranici gde brojni oboleli svedoče o čudesnim izlečenjima nakon tretmana pomoću uređaja za korekciju magnetskog naboja plazme u organizmu.

Fondacija je s druge strane u široj javnosti postala poznata po velikoj aferi kada je njen samozvani predstavnik Adrianus W.A.J. van den Elshout skupljao sponzorstva za projekt širom sveta i onda ih je trošio u privatne svrhe.

Iako je Keshe na vreme upozorio na prevaru, do današnjeg dana fondacija nije u potpunosti osvetlila obraz.

Taj slučaj joj vrlo verojatno neće pomoći u daljnjoj ekspanziji, naročito u tome što nude besplatnu logistiku za saradnju s političkim sektorom.

Sada se pitamo, u čemu je kvaka? Prva kontroverza je vezana uz neprofitabilnost fondacije. Niko zaista ne veruje da će M.T. Keshe  sva prava i patente posve besplatno prepustiti čovečanstvu.

Drugo bitno pitanje je hoće li Vlade pristati na ovakva rešenja? Sudeći po prvim naznakama, neće.

Tehnologija nije profitabilna i ne postoji mogućnost naplate korišćenja stanovništvu izuzev izgradnje potrebne infrastrukture.

Naravno, političari su trenutno prilično oprezni i niko ne daje izjave pre moguće objave.

Treći problem bi mogao predstavljati korporativni sektor koji će, ukoliko se sve pokaže istinitim, vrlo verojatno komercijalizovati ove izume, i dobrim marketingom progurati svoje sofisticiranije proizvode nauštrb jednostavnijih i besplatnih.

Za mišljenje smo pitali fizičara Ivana Lutza koji je rekao kako mu Mehran Keshe doduše nije poznat, ali da bi za detaljnije analize ipak trebalo pričekati najavljeni datum.

Što se tiče teoretskih problema dodao je kako je fizika neumoljiva pa je parafrazirao Kelvina s rečima “ako neko ne može brojevima dokazati to o čemu priča, onda verojatno ne zna o čemu priča”.

Za kraj je zaključio kako je područje Kesheovog istraživanja vrlo “klizav teren” i da lično podržava svako nastojanje naučnika u tim smerovima.

Dnevno

 

Share this post: