NEMAČKA LAŽIRALA DOKAZE DA BI SRBIJU BOMBARDOVALI – VIDEO

Rudolf Šarping

 

Za bombardovanje Srbije 1999. godine odgovoran je tadašnji ministar odbrane Nemačke Rudolf Šarping jer je lažno predstavio pobunjenike Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) kao civilne žrtve, rekao je član misije OEBS-a Hening Henš u ispovesti pred kamerama.

„Srbija je bombardovana zbog laži tadašnjeg ministra odbrane Nemačke Rudolfa Šarpinga“, po tvrdnjama Henša koji je bio svedok dogovora posle kojeg je usledila NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

Svedok posmatrač OEBS-a lično je prisustvovao uviđaju u Rugovu, gde se desila borba između srpskih policijskih jedinica i pripadnika OVK.

Vazdušni udari na SRJ trajali su 78 dana, a okončani su u prvoj polovini juna 1999. godine potpisivanjem Kumanovskog sporazuma.

 

 

Nemački fotograf dokazao – masakra nad Albancima nije bilo!

 

Hening Henš (Henning Hensch) iz Lutjenburga (Lütjenburg) je mnogo razmišljao u zadnjih 12 godina. On je na Kosovu postao deo događaja koja je pokrenula celu Njemačku. Jednog događaja sa kojom je cela Njemačka prevarena, kaže on. Hening Henš je bio policajac. On je mnogo video pre 29. januara 1999. u kosovskom mestu Rugovu, ali tako nešto još ne.

Pre svega nije verovao da ovaj događaj može tako biti protumačen par meseci kasnije. Rudolf Šarping (Rudolf Scharping), tadašnji ministar odbrane, koristo je slike iz Rugove. Kao dokaz za masakar Srba nad nedužnim kosovskim Albancima. Ipak, za Heninga Henša, slike ne dokazaju masakar već prikaze sukoba. Međutim to nije odgovaralo državnoj vlasti.

 

NEKE SLIKE NISU POKAZANE

 

29. januara pozvan je Hening Henš na uviđaj u Rugovu. On je bio posmatrač OSCE na Kosovu. Tamo su se vodile borbe za položaj između pobunjeničke UČK i crpskih jedinica. Rudolf Šarping pokazao je slike toga 3 meseca nakon događaja i to pre svega kao dokaz za masakr nad civilnim stanovništvom.

Slike iz Rugove izgleda su bile ono što je nemačkoj javnosti hitno trebalo – dokaz da su NATO – vazdušni napadi na Srbe bili neophodni. Bilo je i slika koje Rudolf Šarping nije pokazao, npr. fotografije na kojima su se videli Albanci sa oružjem. Takođe nisu se mogla videti obeležja UČK, iskaznice članova, municija. Ministar odbrane nije jasno prikazao da se ovdje radilo o borbi

 

DA LI JE ŠARPING ZLOUPOTREBIO SLIKE?

 

Slike koje je Šarping pokazao nastale su nakon što je istraga na sudu bila okončana i kada su srpski policajci sklonili leševe. Iako su tim kamermana i novinari fotografi bili prisutni na sudu, Rudolf Šarping je rekao, 3 meseca kasnije, da je jedan nemači natporučnik napravio krišom fotografije i doneo u Nemačku. Međutim, prisustvo nemačkog vojnika do sada nije potvrđeno. Posmatrači se ne mogu oteti utisku da je državna vlast trebala materijal kojim bi dokazala rat na Kosovu.

Tatika se pokazala uspešnom: nemački novinari su verovali Šarpingu o događaju masakra u Rugovi. Zato ratujemo – to je bila poruka. Međutim, Lutjenburgčanin, Hening Henš misli da su te jezive slike zloupotrebljene da bi se opravdao rat. U to je i danas siguran. To ga čini nepoverljivim i ljutim

Hening Herš

 

Desilo se čudo! Nemački fotograf, snimatelj navodnog masakra Srba nad Albancima u Račku izneo je danas na TV severne nemačke istinu!

 

Nemački fotograf koji je na licu mesta fotografisao poginule UČK vojnike izjavio je danas Severnonemačkoj TV da je istina o „masakru“ u Račku, koji je poslužio za bombardovanje Srbije odnosno tada još Jugoslavije, bila manipulisana!

Kao posmatrač UN-a je snimao poginule albance u Račku koji su proglašeni nemačkoj javnosti kao masakrirane žrtve civila od strane Srba. Danas je taj direktni svedok dao nemačkoj televiziji intervju u kojem su pokazane i one fotografije koje do sada nisu pokazivane naime poginulih sa oznakama UČK, municijom i ličnim oružjem. Iz njegove fotodokumentacije proističe jasno, što je on i potvrdio, da se nije radilo o civilnim žrtvama, kako su to tada objavile sve Nemačke a i veliki broj svetskih televizija. Uz pokazani materijal je jasno izjavio da se radilo o poginulim u borbama a nikako u masakru poginulih žrtava!

Dokazao je manipulaciju njegovih slika koja se radila od zvaničnika Nemačke vlade a ponajviše od ministra Šarpinga da bi se pridobilo raspoloženje naroda za pristajanje na rat i bombardovanje odnosno odobravanje NATO učešće u bombardovanjuJugoslavije. Javno je optužio Šarpinga da je manipulisano istinom kako bi se okrivili Srbi. Dali je to proradila savest fotografa ili je to neka vrsta zaokreta politike severnoatlantske alijanse pokazaće se sledećih dana i nedelja!

 

Fejsbuk reporter

 

Share this post:

  • Pingback: Фонд Слободан Јовановић | Драгана Трифковић: Србија, ни на Западу ни на Косову()