NOVI DOKAZ PROTIV GMO: Ne možemo kontrolisati genetski mehanizam, MUTACIJE MOGU BITI STRAŠNE

GMO manipulacija

Novo naučno otkriće otkriva da manipulacija DNK može stvoriti mutacije usled nepoznavanja kontrole genetskog mehanizma.

Bila su vremena kada je diktat nauke nalagao da je Zemlja ravna i da kad dođete do ivice možete jednostavno pasti. Što nauka nije videla, nije postojalo. Pa, prešli smo dug put od tada, ali arogancija je i dalje tu.

Što se u sektoru biotehnologije ne vidi prosto ne postoji, a što biotehnolozi tvrde da ne postoji može biti odgovorno za bezbroj današnjih bolesti.

Istraživački tim na čelu sa dr Džonom Stamatojanopulosom, vanrednim profesorom genomike i medicine na Univerzitetu u Vašingtonu je došao do tog otkrića i objavio ga 13. decembra u časopisu „Science“.

Univerzitet u Vašingtonu

Od kada je genetski kod dešifrovan 1960 godine, naučnici su pretpostavljali da se koristi isključivo za ispisivanje informacija o proteinima. Naučnici sa Univerziteta u Vašingtonu su zapanjeni otkrićem da genomi koriste genetski kod za dva odvojena jezika. Jedan opisuje kako se prave proteini, drugi nalaže ćelijama kako da kontrolišu gene. Jedan jezik je ispisan povrh drugog, zbog čega je drugi jezik ostao skriven tako dugo.

„Više od 40 godina smo pretpostavljali da promene DNK koje utiču na genetski kod utiču samo na to kako se stvaraju proteini„, rekao je Stamatojanopulos. “ Sada znamo da je osnovna pretpostavka u čitanju ljudskog genoma previdela polovinu slike. Ova nova otkrića ističu da je DNK neverovatno moćan uređaj za skladištenje informacija, koji je priroda u potpunosti eksploatisala na neočekivane načine.“

„Činjenica da genetski kod može istovremeno da piše dve vrste informacija znači da mnoge promene DNK koje se pojavljuju na izmenjenoj proteinskoj sekvenci zapravo mogu prouzrokovati bolest remećenjem programa kontrole genetskog mehanizma ili čak oba mehanizma istovremeno„, rekao je Stamatojanopulos.

Zagovornici biotehnologije rutinski omalovažavaju oponente kao zatucane, one kojima je Zemlja još ravna, kao ludiste i protivnike nauke. Dopustite da postavim pitanje. 

Ako Monsanto i biotehnološka industrija rade na osnovu zastarele teorije da „promene DNK utiču samo na genetski kod i njegov uticaj na to kako se stvaraju proteini“, i potpuno ignorišu polovinu slike i nedavno objavljene naučne zaključke da „genetski kod može istovremeno da piše dve vrste informacija“, što „znači da mnoge promene DNK koje se pojavljuju na izmenjenoj proteinskoj sekvenci zapravo mogu prouzrokovati bolest remećenjem programa kontrole genetskog mehanizma ili čak oba mehanizma istovremeno“ – šta to govori o pseudo-nauci koja kaže da su genetski modifikovani organizmi savršeno bezbedni kao hrana ?

Promovisanje ove zavodljive a suštinski pogrešne ideologije pokazuje totalno neuvažavanje celokupnog naučnog procesa, a posledice manipulacije DNK govore da su Monsanto i biotehnološka industrija krajnje neodgovorni zastupnici „svet je ploča“ pogleda.

Profesor Džoe Kamins, u vezi sa ovim novim informacijama i mutacijama na usevima uzrokovanim kriminalno neodgovornom manipulacijom DNK, kaže sledeće:

Manipulacija

„Rad treba da zakuca ekser na kovčeg GM useva. Moj poslednji članak u ISIS – u ističe da svi komercijalni GM usevi sadrže bakterijske gene koji moraju imati promenjen kod da bi se produkovali u biljkama. Međutim, kada su usevi odobreni od USDA , oni su radili sigurnosne testove na proteinima gena u bakterijama, a ne proteinima useva, zato što je lakše pročistiti proteine iz bakterijskih kultura.

Moj članak je istakao da transgeni GM usevi imaju ono što se naziva sinonimnom mutacijom tako da su lanci amino-kiselina isti u bakterijama i usevima, ali mutacije čine da se proteini drugačije uvijaju u transgenim proteinima, a za tu vrstu defekta je poznato da izaziva defekte kod ljudi i životinja. 

Rad je uzbudljiv stoga što ističe dasinonimne mutacije mogu prouzrokovati da se GM proteini mogu razlikovati od bakterijskih proteina i da državna regulatorna tela nikada nisu obavila adekvatne sigurnosne testove GM useva.“

Ne možete imati i jedno i drugo. Ne možete optužiti one koji su protiv neodgovorne upotrebe novonastalih tehnologija da su protiv nauke, kada sami ignorišete nezgodne naučne činjenice koje pokazuju da je ono što činite opasno. Ne možete jednostavno birati u šta ćete verovati samo zato što je to zgodno i puniće vam uvek sve deblju kesu. Ono što odlučite da zanemarite MOŽE vas povrediti .

Jedini prihvatljiv odgovor na ove nove informacije je da se smesta zaustavi genetski inženjering hrane. Potpuno i bez izuzetka.

(Magacin)

 

Share this post: