ODAKLE DOLAZI OVA ZAVERA: Veliki plan ISIS, podmititi Putina da ostavi Iran i Siriju

isil

Navodni plan politike Islamske države u svom okviru ima jezive, ali i nerealne zavere, koje uključuju podmićivanje Rusije kako bi se ostvario pristup naftnim poljima u zamenu za nuklearnu tehnologiju i kopanje kanala kroz UAE.

Veruje se da je dokument, koji je objavio britanski Sandej tajms, napisao Abdulah Ahmed Mešedani, član veoma tajnog ratnog kabineta terorističke grupe koji želi da stvori Islamsku državu na površini delova Iraka i Sirije.

On je uhapšen od strane iračkih specijalnih snaga tokom martovske racije na kuću višeg člana Islamske države.

Plan u 70 tačaka pruža informacije o grandioznoj, pomalo neverovatnoj strategiji kojoj je cilj potkopavanje Šiita u arapskom svetu i Irana kao moćnog sedišta ove islamske frakcije.

Jedan od ciljeva opisan u dokumentima je i da se Rusiji ponudi pristup naftnim poljima u iračkoj provinciji Anbar u zamenu za kvarenje odnosa Moskve sa Teheranom i odavanje tajni o iračkoj nuklearnoj tehnologiji Islamskoj državi.

Mito je namenjen da bi se ruska vlada ubedila da prestane da podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada i sklopila savez sa sunitskim državama Arapskog zaliva u suočavanju sa Iranom i Sirijom.

Sve žestoko miriše na tajne službe Zapadnih sila, kako bi jednim udarcem rešili nekoliko problema a sve u nizu Iran, Irak, Sirija i Ukrajina. Očigledno je da te službe nisu baš toliko precizne kad ne znaju iz Putinove biografije da je jednostavno nepodmitljiv.

Danas, čak i njegovi politički kritičari kažu da je Putin bio poznat po svojoj otpornosti prema iskušenju korupcije. Samoprognani ruski biznismen Boris Berezovski često je govorio u medijima, da „Putin nikada nije uzeo mito tokom svog vremena u kancelariji“.

Sigurnosni izvor upoznat sa dokumentom je za novine rekao: „Ništa ne šokira zapadne vlade ovih dana u vezi sa ISIS-om  i njihovim fanatičkim težnjama“.

„Znali smo i plašimo se već neko vreme da oni žele da dođu u posed hemijskih i nuklearnih oružja…Kada postavite njihove buduće težnje naspram trenutnih ostvarenja, ovaj dokument koji prikazuje manifest grupe natera vas da se zamislite“.

Još jedan bizarni plan da se potkopa Iran kao moćna baza, uključuje izgradnju kanala kroz Ujedinjene arapske emirate „poput Panamskog kanala u rukama Amerike“, koji će dozvoliti naftnim tankerima da putuju do i od Persijskog zaliva, zaobilazeći moreuz Hormuz koji je pod kontrolom Irana, izveštavaju novine.

Pored iranskog nuklearnog programa, dokument predlaže udar na industriju kavijara „jer je to nacionalno blago“ i urgira na zatrpavanje tržišta tepiha sa tepisima avganistanskih proizvođača kako bi se onesposobili iranski konkurenti.

Islamska država takođe vidi sebe kao regionalnu pomorsku silu, sa bazama na ostrvima koje su kupili od Jemena i Komorosa.

Interno, samoproklamovana država ima program etničkog čišćenja, eugeni program, ubistva dezertera – uključujući zvaničnike IS-a – i druge brutalne politike koje za cilj imaju populaciju ujedinjenu u svojoj nameri, navodi se u dokumentu.

Sigurnost kalifata za strane snage pružiće ciljani napadi na više zvaničnike i oficire u Iranu i Iraku, kao i napadi na bilo koje naoružane šiitske grupe.

Dugoročno, IS želi da Suniti iz Pakistana i Sirije emigriraju u zemlje gde se nalazi mešana populacija Sunita i Šiita, „da se venčavaju rano i da imaju mnogo dece“, koja će postati jezgro buduće kampanje istrebljivanja Šiita u području zaliva.

IS „nije fokusirana samo na održavanje otkupnim aktivnostima i krađom nafte, oni znaju da su im za preživljavanje potrebni prihodi ostvareni na legalne načine“, rekao je Verijan Kan, direktor Konzorcijuma za istraživanje i analizu terorizma, grupe za praćenje terorizma koju je ustanovila Amerika.

„Ubeđen sam da je ovo prosleđeno među višim članovima Islamske države“, dodao je on. „Da se u potpunosti objasni stogodišnji plan je potpuno jedinstveno – oni dokazuju da su vizionari ostalim višim članovima“.

(Webtribune.rs)

Share this post: