OSUDA VIKTORA BUTA TAJNA PORUKA PUTINU

Viktor Bout je osuđeni trgovac oružjem i služi kaznu od 25 godina za zaveru i pokušaj ubijanja američkih građana, kao i za prodaju oružja kolumbijskim ekstremistima.

Bout tvrdi da je nevin i da njegova lažna osuda otkriva američki pravosudni sistem kao policijsku državu na ivici diktature.

Ove nedelje je odlučeno da ga prebace u Kolorado zatvor, sa maksimalnim obezbeđenjem, koji je još poznat kao „Alkatraz na Stenovitim planinama“. To je dom za najopasnije i najnasilnije američke kriminalce.

Između ostalog je rekao: „Znam da nisam uradio ništa da bih dobio takvu kaznu, ali ako američka Vlada odluči da taj zločin postoji ona će ga i izmisliti. Mogu me staviti samo fizički u zatvor ali ne mogu zatvoriti moj duh. Ako mi  je duh slobodan, i zna šta je sloboda, nikada neće uspeti da me bace na kolena.

Boutova zavera za „ubijanje Amerikanaca“ je delovala na porotu kao magični metak, a suđenje je bilo slično srednjovekovnom lovu na veštice i suđenjima od strane inkvizicije kada morate priznati da ste uradili nešto loše, dodaje Bout.

Ubeđen je u to da je vrlo realan čovek  i želi da prenese poruku prijateljima, porodici i Ruskom narodu, da je sve politički slučaj.

Njegov advokat je podneo žalbu i čak je zamolio Rusku Državnu Dumu da podnese tužbu protiv Amerike i Tajlanda. On se ne nada da će bilo šta biti od toga jer američki sistem deluje tako da ako ste jednom osuđeni od strane bilo kog sudije, više vas neće spasiti nijedan sudija, čak ni Vrhovni sud. Mislim da više niko neće razmotriti moj slučaj, u Americi je odavno prihvaćeno da je porota uvek u pravu.

Njegova poruka za predsednika Amerike glasi: „Ako nastavite da koristite te plaćenike koji se nazivaju DEA agentima koji izmišljaju zločine, to vam neće nikada pomoći da rešite problem oko ratova sa drogom.

Ali, umesto da pogledate pravi i realan problem, vi dozvoljavate da oni  izmišljaju zločine, jer za njih ne postoji opasnost od onih koji se ne kriju, i ne provociraju. Umesto da rešavate zločine sa stvarnim krijumčarima droge, vi se bavite svojim prljavim trikovima.

Bout je posedovao firmu za transport, sa kako kaže, legitimnim ugovorima i legitimnim vlastima i sve formalnosti koje je trebao da obavlja, obavljao je po zakonu.

„Za njih nije bitno koga će uhapsiti, bitno je da nahrane masovne medije i američku populaciju. Moj život je potpuno uništen. Ne samo da su zatvorili moje preduzeće već me krive da krijem 3 milijarde dolara. Ja tražim od predsednika Amerike da mi da dokaz da sam ih ikada posedovao. Ako ništa drugo, daću novac mom timu odbrane“.

Tokom ekstadicionog postupka na Tajlandu je primenjen veliki pritisak od strane američke Vlade. Na kraju je Tajland isporučio Bouta Americi, iako žalba koja je podneta tajlandskom dvoru nije završena. Njegov slučaj je još uvek na policama u Tajlandu.

„FBI i DEA su organizacije za redovnu proizvodnju zločina i kriminalaca. Ja pomno pratim takve slučajeve… Ovo je njihova borba protiv terorizma. Ako nešto ponovite hiljadu puta, to na kraju postaje istina. Ovaj recept koristi američka administracija, kao što su uradili sa oružjem za masovno uništenje u Iraku.“

autor: Vestinet.rs

 

Share this post: